Léon van Schie schiet KRAS/Volendam in slotseconden voorbij Bevo

maandag 14 november 2016

Wat een zinderende slotfase! In een wedstrijd die tot de laatste seconden alle kanten op kan, trok HV KRAS/Volendam ten koste van Targos Bevo aan het langste eind. Léon van Schie schoot de Volendammers drie seconden voor het einde naar een 24-23 overwinning.

De terugkeer van de geblesseerde Jaap Beemsterboer, Eduard Klyuyko en Geert Hinskens leidde niet direct tot beter veldspel. Gelukkig voor de Volendammers hadden ook de Limburgers hun dag niet. De thuisploeg leidde na een kwartier met 8-5, om met 12-11 de rust in te gaan.

Bevo kwam daarna beter uit de kleedkamer en leidde met 13-15. Daarna was het weer de beurt aan Volendam en mede dankzij een prachtige treffer van Rutger ten Velde van eigen helft tilde de thuisploeg de stand naar 20-16. De slotfase zorgde voor een hoop spanning toen Bevo de achterstand wegwerkte. Met nog luttele seconden te gaan werd Duncan Postel op de hoek aangespeeld. Zijn poging strandde nog op het lichaam van Bevo-doelman Markus Hammerschmidt, maar de rebound werd verzilverd door Van Schie: 24-23.

Door de overwinning zijn de oranjehemden twee plaatsen gestegen op de ranglijst. Zij bezetten nu de achtste positie in de BENE-League.

HV KRAS/Volendam – Targos Bevo: 24-23 (12-11).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Dani Baijens 6/2, Rutger ten Velde 4, Léon van Schie 4, Geert Hinskens 3, Jaap Beemsterboer 3, Eduard Klyuyko 2, Dico Coesel 2, Jordy Baijens, Duncan Postel, Melvin de Jong.