Leuke dag voor de jeugd en de Oldstars

Leuke dag voor de jeugd en de Oldstars

maandag 06 juni 2022

Zaterdag 28 mei was voor onze jeugd en oldstars een dag die ze niet snel zullen vergeten. De jeugd heeft de hele middag lekker kunnen handballen tijdens een speedhandbaltoernooi waarbij al het materiaal is geleverd door Sport-koepel en de Oldstars van de walking handballers hebben een clinic gehad van Leon van Schie.

Net voor 13:00 kwamen al enthousiaste kinderen de zaal in rennen terwijl de vrijwilligers de zaal aan het voorbereiden waren op het glow in the dark speedhandbaltoernooi. Boven in de kantine werden de kinderen verdeeld in groepjes A tot en met M en werden zij met glow in the dark schmink voorbereid op het toernooi.

Toen alle kinderen weer beneden waren werd er met zijn alle een warm up gedaan. Allemaal oranje vlekken renden door de zaal. Om 13:30 begon de eerste wedstrijd. Terwijl de andere kinderen zich aan het vermaken waren op de springkussens en dergelijke in de andere zaal. Na een kwartier spelen werd er gewisseld, zodat alle kinderen de kans hadden om een aantal wedstrijden te spelen. De kinderen werden gecoacht door enthousiaste ouders en spelers van de dames 1. Naast de kant stonden de andere enthousiaste ouders de kinderen aan te moedigen.

Terwijl de jeugd nog vol met het toernooi bezig was, kwamen tegen 16:00 onze oudste handballers binnen lopen. Zij kregen een clinic van oud KRAS/Volendam speler Leon van Schie. De clinic was tijdens de Nationale Beweegweek voor ouderen gewonnen. Een uur lang hebben zij met lachende gezichten en een hoop competentie, goed bezig kunnen zijn. Met verschillende ballen en verschillende spellen was het uur zo voorbij. Naast dat het lichamelijk super goed is, werd er ook gefocust op het mentale aspect. Zo moesten de Oldstars bijvoorbeeld met verschillende ballen verschillende dingen doen om het geheugen te trainen. Om 17:00 was de clinic afgelopen voor de Oldstars.

Even daarna werd ook de laatste wedstrijd gespeeld voor de jeugd. Hierna gingen zij allemaal terug naar de kantine. Hier kregen zij allemaal pizza gesponsord door New York Pizza met een glas limonade.

Wij willen alle kinderen bedanken voor de leuke dag en een speciale dank aan alle vrijwilligers.

Foto’s: clubfotografen John Loch en Fred Mol