Vrijwilliger in spotlight: van coach naar breedtesportcommissie

Vrijwilliger in spotlight: van coach naar breedtesportcommissie

maandag 17 juni 2019

Na lang zelf hebben gehandbald is Lia Steur vrijwilliger bij KRAS/Volendam geworden. Steur is dertien jaar lang coach geweest van het team van haar dochter en zit nu in de Breedtesportcommissie van de vereniging. In deze commissie houdt ze zich bezig met onder anderen de teamindelingen, het zorgen dat alle teams een coach hebben en het inschrijven van de teams bij de bond.

Ze heeft met veel plezier het team van haar dochter gecoacht. “Van de mini’s tot en met de C-jeugd. Echt heel leuk. Ik heb altijd gezellig en leuk contact gehad, terwijl ik ook vaak het luisterende oor ben geweest.” Naarmate het team ouder werd ontpopte de Volendamse zich meer tot een begeleider. “Dat was vanaf de B- en A-jeugd. Toen moest ik meer zorgen dat alles geregeld werd en goed verliep. De meisjes leerden natuurlijk steeds meer en het werd voor ‘een ouder die ooit gehandbald heeft’ de taak om advies te geven.”

Steur werd gevraagd om het team van haar dochter te coachen, omdat ze vroeger zelf ook handbalster is geweest en al een bekende was bij de vereniging. Nadat ze hier voor werd gevraagd is ze zelf als recreant gaan meetrainen, want ze nu nog steeds doet. Na het coachen van het team van haar dochter is Steur in de Breedtesportcommissie gegaan. “Als Breedtesportcommissie houden wij contact met trainers en coaches of alles goed verloopt. Als er probleempjes zijn met een speler, dan is het onze taak om dit zo snel mogelijk op te lossen. Hierbij wordt de commissie goed geholpen door Terry Coesel en Joan Scherpenzeel.”