Loeka Hendriks nieuwe aanwinst HV KRAS/Volendam

Loeka Hendriks nieuwe aanwinst HV KRAS/Volendam

vrijdag 05 mei 2023

Loeka Hendriks nieuwe aanwinst HV KRAS/Volendam

HV KRAS/Volendam versterkt zich met de achtienjarige Loeka Hendriks. Loeka komt over van DWS, waar hij al sinds zijn jeugd speelt. Bij Volendam hoopt hij zich verder te ontwikkelen. Loeka zal zich belangrijk gaan maken bij het tweede team van Volendam, om zich zo door te ontwikkelen naar het eerste team. 

Loeka: “Mijn naam is Loeka Hendriks en ik ben 18 jaar oud. Ik speel momenteel bij DWS, waar ik al sinds mijn jeugd actief ben als handballer. Handbal zit in mijn familie en daarom begon ik op jonge leeftijd al met deze sport. Het is echt een familiedingetje. Mijn ouders, en zelfs mijn grootouders, speelden al handbal en dat heeft me geïnspireerd om te gaan handballen.

Bij DWS heb ik veel leerzame jaren gehad. Ik bedank graag al mijn recente teamspelers en trainers voor deze leerzame tijd. In het bijzonder Marjolein Luijten & Koen van Schie. Dankzij hen heb ik de stap kunnen maken naar HV KRAS/Volendam.

Mijn familie vindt het wel spannend dat ik nu de overstap maak naar Volendam, maar dat vind ik zelf ook. Uiteindelijk willen ze wat het best voor me is. En dat is voor nu deze keuze. Ik heb ervoor gekozen om de overstap naar Volendam te maken, omdat de opleiding me hier erg aanspreekt. Voor mij is dit nu de beste optie. 

Ik hoop me bij Volendam verder te ontwikkelen, ondanks dat dat heel cliché klinkt is dat wel waar ik me op wil focussen. Ik hoop door bij Volendam te spelen een betere handballer te worden. 

Ik ben benaderd door Marco Woltersom. Hij vroeg of ik een keertje mee wilde trainen en dat vond ik sowieso hartstikke leuk. Ik vond het heel gaaf om tussen die grote gasten van het eerste team te staan. Dat is wel wat anders dan als je eerste divisie speelt. Alles beviel me. Ik vond de groep leuk, de trainingen spraken me erg aan en het klikte eigenlijk ook gelijk met de staf.  

Ik kijk er naar uit om me te ontwikkelen, en om progressie te zien. Daarnaast lijkt het me ook gewoon heel leuk en kijk ik er naar uit om echt plezier te hebben. Dit hoop ik zowel bij de trainingen als bij de wedstrijden te kunnen ervaren”.

Coach Geert Hinskens via de club: “Loeka heeft op ons een goede indruk gemaakt tijdens een aantal trainingen. Zijn creativiteit en spelinzicht zijn voor zijn leeftijd al op een goed niveau. We hebben er alle vertrouwen in dat deze eigenschappen onze teams meer oplossingen gaan brengen zowel in de aanval als in de verdediging”.