Lucas Schneider tekent voor 2 seizoen bij KRAS/Volendam

Lucas Schneider tekent voor 2 seizoen bij KRAS/Volendam

vrijdag 06 mei 2022

De 26-jarige Duitse linkshandige rechteropbouw (25.08.1995) speelt al sinds zijn jeugd voor TuS Ferndorf dat uitkomt in de 2e Bundesliga. Lucas is opgegroeid in een echte handbal familie en zal dan ook afscheid moeten nemen van zijn drie jaar oudere broer Julian, waar hij nu nog mee samenspeelt.

Lucas: “Ik ben erg enthousiast en heb zin in het avontuur met KRAS/Volendam. Ik ben blij dat alles zo goed is uitgepakt. De gesprekken met de club zijn altijd positief geweest en hebben mij grote verwachtingen gegeven voor het komende seizoen. Ik wil mijn ervaring gebruiken om ons de komende seizoenen weer aan de top te helpen en mee te doen om het kampioenschap. Ik wilde altijd al nieuwe ervaring opdoen in het buitenland, wat ik nu op hoog niveau kan doen. Het totaalpakket dat de club mij kan bieden is echt een geweldige kans die ik ga pakken”.

 Jan Kes, scout HV KRAS/Volendam, was net zo tevreden over de komst van Lucas: “We zijn bekend geworden met Lucas door de wedstrijden van 2e Bundesliga, waar ook oud-KRAS/Volendam speler Rutger ten Velde speelt. Via Rutger zijn we dan ook getipt dat Lucas op zoek was naar een buitenlands avontuur en Rutger heeft ons aanbevolen. Hierop hebben we direct contact gezocht en een match gecreëerd. Lucas is een sterke rechteropbouwer (1.88cm en 95 kilo) die verdedigend het middenblok leidt. Een ideale speler voor onze doelen.”

Lucas zal ook betrokken worden bij onze hoofdsponsor Podobrace en daar meewerken aan hun Duitse markt.