Meijer ruilt Bundesliga in voor Garage Kil/Volendam

Meijer ruilt Bundesliga in voor Garage Kil/Volendam

maandag 06 mei 2019

Garage Kil/Volendam heeft weer een nieuwe versterking binnen. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck wordt komend seizoen versterkt door Jill Meijer. De multifunctionele speelster keert na een avontuur in de Duitse Bundesliga terug naar het eigen land om in Volendam te komen handballen.

De linkerhoekspeelster, die ook als linkeropbouwer uit de voeten kan, komt over van Bundesligist TSV Bayer 04 Leverkusen. Bij de oosterburen speelde zij eerder ook al voor Rosengarten en SVG Celle.

Meijer is geen onbekende voor de dames van Volendam. De Amsterdamse is bij Jong Oranje al ploeggenoot geweest van meerdere speelsters van Garage Kil/Volendam. Ook dit droeg bij aan haar keuze om naar het vissersdorp te komen. “Plezier is voor mij erg belangrijk. Ik ken al veel van de meiden die hier spelen en ook de sfeer rond de club is erg goed. Dat zijn de grootste redenen dat ik voor Volendam heb gekozen. Daarnaast traint de selectie ook met het volledige team en dat is voor mij ook belangrijk. Het maakt mij zelf niet eens zoveel uit of ik komend seizoen Eerste Divisie of Eredivisie speel.”

Van den Broeck: ‘Goed voor de club’
Van den Broeck is blij met de komst van Meijer. “Het is goed voor de club dat een speelster als Meijer voor Volendam kiest”, vertelt de oefenmeester. “Ze heeft een aantal jaren in Duitsland op een goed niveau gespeeld en is een speelster die zowel op de linkerhoek als op de positie van linkeropbouwer inzetbaar is. Ook kan zij in de dekking op meerdere posities spelen."

Meijer traint al een aantal weken mee met de ploeg van Van den Broeck en houdt er een goed gevoel aan over. “De dames hebben een goede teamspirit en Volendam voelt aan als een hechte vereniging. Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HV KRAS/Volendam (@handbalvolendam) op