Meisjes C1 op weg naar kampioenschap

zondag 01 maart 2020

Na een onderbreking van twee weekenden vrij stond vandaag de wedstrijd tegen Havas op het programma. De stand laat zien dat Volendam nog drie punten nodig heeft om kampioen te worden, dus de missie voor vandaag was duidelijk. Met volgepakte tribunes gingen de dames van start.

In het begin waren de doelpunten schaars, en bleef Havas heel dicht in de buurt, er kon dus niet even een lekker gaatje geslagen worden. Dit had te maken met de goede verdediging van Havas en toch wel wat zenuwen bij de meiden van Volendam. De ruststand was 9-7 in het voordeel van Volendam. Opdracht voor de tweede helft was goed verdedigen en je eigen spelletje spelen in de aanval. Nadat het 10-8 was geworden kon Volendam eindelijk het gaatje slaan naar 14-8 en konden de supporters weer even rustig adem halen.

Havas was echter niet van plan de strijd op te geven, en bleef tot 15-11 goed in de achtervolging, via een aantal mooie aanvallen waarin de opdrachten goed werden uitgevoerd werd het 17-12 en leek het erop dat dit klusje geklaard ging worden. Niks was echter minder waar, want Havas kwam weer helemaal terug in de wedstrijd tot 17-16 en het werd weer even bibberen... De meiden die in deze fase te maken kregen met de spanning hebben zich echter niet gek laten maken, en speelde uiterst professioneel de laatste minuten vol, als team een hele knappe prestatie, want op zulke momenten niet bezwijken is heel knap! Nadat het 19-18 werd mocht Volendam nog één keer aanvallen, die aanval werd goed uitgespeeld en zorgde voor de bevrijdende 20-18 en zo was tiende zege dit seizoen een feit! Tien gespeeld twintig punten! De blijdschap bij de meiden en de staf was ongekend.

Er is nog één puntje nodig om kampioen te worden, en hoe mooi zou het zijn als dit volgende week thuis tegen Leidsche Rijn zou lukken! Zaterdag 7 maart om 13.30 Opperdam! Be there!