Gerrie Eijlers nieuwe assistent coach KRAS/Volendam

Gerrie Eijlers nieuwe assistent coach KRAS/Volendam

woensdag 22 juni 2022

Gerrie Eijlers is als jongetje komen handballen bij HV KRAS/Volendam. Tot zijn 22e heeft hij bij HV KRAS/Volendam gespeeld. In 2003 is hij voor SG Solingen gaan spelen. Na drie seizoenen heeft hij de overstap gemaakt naar TUSEM Essen, vervolgens naar HBW Balingen-Weilstetten en daarna naar SC Magdeburg. Na Magdeburg is hij bij GWD Minden gaan spelen. Met Magdeburg heeft hij in 2012 de halve finale van de EHF Cup mogen spelen en in 2013 de kwartfinales. Na 14 jaar is hij weer teruggekomen bij KRAS/Volendam om hier zijn carrière te beëindigen.

De afgelopen seizoenen was hij keeperstrainer van KRAS/Volendam en op Papendal. Gerrie: “Sinds ik ben gestopt als speler merk ik dat ik het mis. Ik mis alles er omheen. Ik vind het interessant om individuen beter te maken, dat het goed loopt in het team. Het menselijke stukje, dat interesseert mij erg. Als je goed in je vel zit en je krijgt vertrouwen dan speel je beter. Ik wil iedereen goed in zijn rol zetten en iedereen de kans geven”.

Hoe is deze samenwerking ontstaan?

Ik heb een aantal jaren met Geert gespeeld en ken hem al heel lang. Toen het officieel was dat hij coach werd, vroeg hij mij om hem te assisteren. Het sprak me erg aan, omdat ik denk dat ik veel van hem kan leren. Ik heb een goede band met hem en kijk er erg naar uit om met hem samen te werken. Ik denk dat ik mezelf nog veel kan ontwikkelen. Geert heeft altijd aanval gespeeld, hierdoor weet hij veel van systemen. Als keeper heb je die ervaring niet, dan heb je veel met de dekking te maken. Ik vind het interessant om daar met Geert naar te kijken”.

Aankomend coach Geert Hinskens: “Ik ben erg blij dat Gerrie mijn assistent-coach gaat worden. In de tijd dat wij samen hebben gespeeld heb ik een goede band met hem opgebouwd en we hebben altijd contact gehouden. Gerrie is een ambitieuze trainer en in combinatie met de keepers die hij training blijft geven is hij een ideale assistent-coach voor mij. Ook heeft hij een gigantische hoeveelheid ervaring, die hij overal heeft opgedaan als keeper. Naast zijn ervaring is hij een prettig persoon in de omgang. Ik kijk er naar uit om met hem aan het volgende seizoen te beginnen”.