Nieuwe aanwinst KRAS/Volendam; Welkom José!

Nieuwe aanwinst KRAS/Volendam; Welkom José!

maandag 18 juli 2022

José Poças is een ervaren linkerhoek afkomstig uit Portugal. Hij is 27 jaar oud en is op zijn tiende begonnen met handballen. José maakt nu de transfer van FC Gaia (Andebol League 1, Portugal) naar KRAS/Volendam.

Coach Geert Hinskens: “José is via een Nederlandse connectie bij ons op het netvlies gekomen. Hij wil zich blijvend settelen in Amsterdam en wilde daar graag bij blijven handballen. Hij is komen meetrainen en liet meteen een goede indruk achter. José biedt ons op linkerhoek positie meer mogelijkheden en is verdedigend ook multi inzetbaar, we kijken erg uit naar zijn komst”.

José: “Ik ben naar Nederland gekomen, om een beter leven voor mezelf te creëren. Er zijn hier meer kansen dan in Portugal. Het is wel spannend om alles achter te laten, maar ik ga er wat van maken. Natuurlijk moet ik nog wel werken aan mijn Nederlandse taal, maar dat komt goed. KRAS/Volendam heb ik gevonden via mijn voormalige coach. Hij gaf mij de contactgegevens van Joost Ooms, met wie ik toen heb gesproken. Hij heeft mij de kans gegeven om te laten zien wat ik kan door me te laten meetrainen bij het tweede team. Van daaruit is de club aan het werk gegaan om me bij de vereniging te halen. Ik ben erg dankbaar voor alles wat zij tot nu toe voor mij hebben gedaan. Ik ben erg enthousiast voor het begin van het nieuwe seizoen en om alles terug te geven wat de vereniging voor mij gedaan heeft".

Algemeen Manager Joost Ooms: “Een topper die zo in je handen komt vallen gebeurt niet elke dag. De laatste keer dat we zo’n vergelijkbaar geval hadden was toen de Duitse Felix Janssen zich spontaan meldde; hij werd toen een grote voor de club. José heeft veel ervaring opgebouwd in zijn sportcarrière en zijn spontaniteit en enthousiasme is aanstekelijk. We hopen dat hij zijn stempel op de club gaat drukken met zijn ervaring, explosiviteit en snelheid. Samen met Jordy hebben we hoge verwachtingen voor die positie”.

Foto: Antonió Oliveira

Wil je meer van José weten volg hem dan ook via social media