Nieuwe aanwinst voor Garage Kil/Volendam: Femke Reus

Nieuwe aanwinst voor Garage Kil/Volendam: Femke Reus

donderdag 06 juli 2023

Naast de komst van Joya Vlaming en Isa Vet komt ook keepster Femke Reus het damesteam van Volendam versterken. Femke is  tweeëntwintig jaar oud en komt over van SEW.

Femke: “Ik ben begonnen met handballen bij Excelsior, een club bij mij in de buurt. Op een gegeven moment wilde ik kijken of er meer in zat en heb toen meegedaan aan de talentendag van SEW, waardoor het balletje ging rollen. Sinds mijn vijftiende heb ik bij SEW mogen handballen op zowel het eerste divisie niveau als in de eredivisie. Helaas verwacht Westfriesland SEW vanaf volgend seizoen meer aanwezigheid van zijn speelsters, wat ik niet kan bieden vanwege mijn baan als verpleegkundige in de zorg.

Toen ik hoorde dat Volendam op zoek was naar keepsters, werd ik nieuwsgierig. Na de eerste training was ik meteen enthousiast, mede dankzij de meiden, waardoor ik besloot de overstap te maken. Ik heb ontzettend veel zin in het aankomende seizoen en ben enthousiast om hier nieuwe dingen te leren!

Ik hoop dat we komend seizoen met dit team een goede prestatie kunnen neerzetten, en een plekje in de top 5 zou zeker leuk zijn, aangezien ze afgelopen seizoen de top 6 hebben gehaald.

Coach Zsigmond Makay: Femke Reus komt uit Westfriesland SEW en is een zeer ervaren en betrouwbare keepster. Gedurende haar korte tijd bij Volendam heeft Femke een zeer goede indruk gemaakt. Ze is een bewuste en serieuze keepster die zowel op het veld als in de maatschappij haar beroep serieus neemt en rust uitstraalt. Ze is zeer enthousiast en leergierig, wil direct alles weten en loopt niet met de kantjes ervan af. Haar karakter en mentaliteit spreken iedereen aan. Wanneer Femke in het doel staat, moet je zeker twee keer goed nadenken over wat je gaat doen, want ze is snel en staat altijd op de juiste positie. Ze is absoluut niet bang en laat dat ook zien in haar uitstraling.

Femke is de derde speelster van SEW die voor Volendam heeft gekozen, dus ze voelt zich zeker niet alleen en kon snel acclimatiseren. Ik ben ervan overtuigd dat Femke een goede keuze heeft gemaakt en dat we samen prijzen zullen pakken.”

Namens HV KRAS/Volendam heten wij Femke van harte welkom bij de club!