Nieuwe hoekspeler voor KRAS/Volendam

Nieuwe hoekspeler voor KRAS/Volendam

donderdag 03 augustus 2023

Met het stoppen van José Poças is er een nieuwe hoekspeler toegevoegd aan het team van coach Geert Hinskens: Sjors Hoogenberg.  De negentienjarige, afkomstig van Feyenoord handbal, zal de hoekpositie delen met Twan Klompé en Pieter van der Velden. 

Sjors: “Ik ben begonnen met handballen bij Ventura in Schiedam, waar ik ook vandaan kom. In de b-jeugd heb ik de overstap gemaakt naar Feyenoord handbal, waar ik nu vier seizoenen heb gespeeld. Ik heb met heel veel plezier in de herenselectie minuten mogen maken. Ik ga dit seizoen mijn derde jaar in bij de handbalacademie, waar ik fulltime train en woon. Verder zit ik daarnaast ook in Jong Oranje, waarmee ik aan verschillende toernooien heb meegedaan.

Na twee seizoenen in de eerste selectie van Feyenoord te hebben gespeeld, ben ik nu klaar voor de volgende stap. Ik ben heel recentelijk benaderd door Volendam. Maar na, in korte tijd, veel nadenken en veel gesprekken heb ik besloten dat HV KRAS/Volendam voor mij de stap is die ik in mijn ontwikkeling nodig heb.

Ik hoop dat ik mezelf hier kan ontwikkelen tot een zelfverzekerde speler en uiteindelijk een vaste waarde kan worden binnen het team. Verder wil ik fysiek sterker worden en in het handbalspelletje mijn mannetje staan en een meer complete speler worden.
Het snelle spelletje van Volendam spreekt me erg aan. Ik kijk uit naar het hoge niveau van de BENE-League en ben vooral benieuwd hoe me dat afgaat. Door in het weekend op BENE-League niveau te mogen spelen en door de weeks bij Papendal te trainen, hoop ik mezelf goed te kunnen ontwikkelen. Ik verwacht dat ik hard moet werken om aan dat verschil te wennen, en dat ik rustig aan minuten moet gaan maken.

Ik kijk er heel erg naar uit om me bij het team van KRAS/Volendam te voegen. Ik hoop hier veel te leren en dat ik veel mooie momenten hier mag meemaken.”

Marco Woltersom namens de club: “We zijn erg blij dat we Sjors na het plotselinge vertrek van Jose hebben kunnen overtuigen van onze ambitie en toekomstplannen. Sjors is een enorm talent dat we al langer volgen. Hij heeft een goed inzicht, scherpe afronding en is ook inzetbaar op 2 in de dekking. Ik kijk uit naar de interne concurrentie op de linkerhoek met drie gretige jongens die dicht bij elkaar zitten. Een optimale conditie voor groei.”

Namens HV KRAS/Volendam heten wij Sjors van harte welkom!