Nieuwe aanwinst voor KRAS/Volendam: Keeper Evan de Lange

Nieuwe aanwinst voor KRAS/Volendam: Keeper Evan de Lange

vrijdag 20 mei 2022

Evan (17 jaar) komt over van BENE-League tegenstander Quintus en heeft voor twee seizoenen getekend bij KRAS/Volendam. Evan geeft aan er veel zin in te hebben en is gebrand om bij KRAS/Volendam veel te leren.

Hoofdscout Jan Kes is tevreden over de komst van Evan:  "Evan heeft grote sprongen gemaakt en mocht dit seizoen voor het eerst meespelen in de BENE-League, we hebben eerlijk gezegd hoge verwachtingen voor zijn verdere ontwikkeling".

Evan is op 7 jarige leeftijd begonnen met handbal: "Omdat mijn opa vrijwilliger was bij DIOS ben ik hier begonnen met handballen. Na een aantal jaren in een gemengde jeugd gespeeld te hebben, kwam er een samenwerking tussen DIOS en Quintus. Zodoende kwam ik voor het eerst bij een jongens team in de C-jeugd. Met dit team heb ik tot en met de A-jeugd samen gespeeld. Spelen bij Volendam is een enorme stap voor mij. Ik kreeg van Geert Hinskens veel vertrouwen bij Quintus, en nu weer. Tijdens mijn bezoek ontving de groep mij ook super. Nu is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken en heb ik besloten om de overstap te maken naar KRAS/Volendam. Ik heb er enorm zin in, en ben benieuwd wat ik hier ga leren.

Voor HV KRAS/Volendam keeperstrainer Gerrie Eijlers is Evan geen nieuw gezicht. Hij geeft Evan namelijk al een tijdje keeperstraining op de handbalacademie: “Ik ken Evan goed en ben heel blij dat hij voor ons heeft gekozen. Ik vind hem al lang een interessante en talentvolle jongen. Ik kijk er naar uit om Evan nog meer te zien ontwikkelen. Om met keepers te werken die hard werken en net zo gek zijn als ik vroeger was, die zich altijd willen verbeteren en het beste uit zichzelf halen vind ik het mooiste dat er is en dit zie ik zeker terug bij Evan. Hij wil graag, laat een hoop en wil écht handballer worden. Kortom ben ik erg blij dat we ons team mogen versterken met Evan”.