Een nieuw schot op doel: Craig McClelland

Een nieuw schot op doel: Craig McClelland

donderdag 21 juli 2022

De hoofdmacht van HV KRAS/Volendam versterkt zich met een 23-jarige Schotse keeper uit de Portugese topcompetitie. Door het plotselinge vertrek van eerste keeper Dennis Schellekens eind juni moesten coach Geert Hinskens en zijn staf snel handelen om een waardige vervanger te zoeken. 

Coach Geert Hinskens: “Wij als club zijn erg blij met de komst van Craig. Na het bekijken van meerdere video’s door mij, maar met name door Gerrie Eijlers, werden wij meteen enthousiast over de kwaliteit en de potentie die Craig heeft als keeper. Hij is nog maar 23 jaar maar heeft zich al bewezen in de subtop van de Portugese competitie. Ook bijzonder dat er, naar mijn weten, voor het eerst een Schotse speler actief zal zijn in de Bene-League. Wij hebben als staf veel vertrouwen in onze keepers, Craig gaat daar een mooie rol in spelen!”.

Craig is geboren in Irvine, Schotland. Op zijn 16e is hij begonnen met handballen. Al snel vond hij zijn positie tussen de palen. Hij is begonnen bij zijn lokale team en doorgegroeid naar competitie en bekerwinnaar. Craig werd zelfs verkozen tot speler van het jaar. Na deze prestatie is hij verhuisd naar Denemarken waar hij naar de IHÅ academie in Aarhus is gegaan en voor AGF Aarhus speelde. Twee jaar later heeft hij de overstap gemaakt van AGF Aarhus naar Aguas Santas die in de Andebol 1 spelen, waardoor hij de eerste Schote professionele handbalspeler is geworden. Afgelopen seizoen speelde hij voor Vitória, ook in de Andebol 1 in Portugal. De laatste zes jaar is hij betrokken geweest bij het nationale team van Groot-Brittannië, in alle leeftijden vanaf U18, was aanvoerder van het U20 team en zit nu bij de seniorenmannen.

Craig over zijn transfer: “Ik zie deze transfer als een nieuwe stap voorwaarts in mijn carrière en ik ben blij dat ik in Volendam bij zo'n sterk team en zo’n mooie club terecht kom. Ik weet dat de fans de club een warm hart toedragen en ik hoop dat ik ze dit seizoen veel kan bieden om voor te juichen. Iedereen is al zo vriendelijk geweest, het lijkt me een geweldige plek om te zijn en ik kijk er naar uit om iedereen in de club te leren kennen en aan de slag te gaan”.

Foto: Márcio Menino

Wil je meer van Craig weten? Volg hem ook via een zijn persoonlijke social media kanalen