Nieuwe linker opbouw voor Garage Kil/Volendam dames 1

Nieuwe linker opbouw voor Garage Kil/Volendam dames 1

dinsdag 13 september 2022

Het eerste dames team versterkt zich met de 27-jarige Anne de Groot. Anne komt uit de Hoofdklasse en kijkt er naar uit om de stap te nemen naar de Ere Divisie.

Coach Zsigmond Makay: “Op vijf augustus kreeg ik een appje van Jenny Hoogland. Jenny was getipt door Diego Jacobs over een ‘meisje’ dat bij de Valken speelt en wellicht bij ons zou willen komen spelen. Zij speelde tot voor kort in de hoofdklasse. Ze is een linker opbouwer en is het oké als ze haar gaan bellen en vragen om een keer mee te trainen. Mijn eerste reactie op het verzoek was terughoudend omdat ik het niveauverschil tussen Hoofdklasse en Eredivisie te groot vond, maar het leek me toch leuk om haar de kans te geven om zich te bewijzen.

Anne is sinds acht augustus een belangrijke steunpilaar voor het eerste team geworden. Ze is een ruwe diamant! Atletisch, snel, groot en oersterk. Ze heeft een zeer prettige persoonlijkheid en ze kan met iedereen heel goed om gaan. Het team heeft Anne ook direct opgenomen. Na de eerste paar weken had ze wat conditionele problemen, maar met haar wilskracht en lichamelijke voordelen heeft ze haar achterstand snel ingehaald. Haar eerste oefenwedstrijd tegen VOC scoorde Anne twee keer(!).

Zo zie je maar dat je mensen niet moet onderschatten die nog nooit de kans hebben gehad om zich te laten zien. Ik zie Anne als een intelligent speelster, die alles heel snel op pakt en kijk er naar uit om te zien hoe zij zich ontwikkelt”.

Anne: “Ik ben heel blij de stap te kunnen nemen om op Ere Divisie niveau te spelen hier in Volendam. Ik heb mijn gehele handbalcarrière bij SV de Valken in Venhuizen gehandbald. De laatste twee jaar was dit in de Hoofdklasse. Zowel het niveau, als de switch naar een nieuwe vereniging zijn voor mij een leuke uitdaging. Ik ben erg hartelijk ontvangen door de club en de dames en hoop het team dan ook veel te kunnen bieden”.