Nipt verlies Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2

maandag 18 november 2019

Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 speelde dit weekend een spannende wedstrijd tegen de nummer 1, RKDES dames 1. Het was gedurende de hele wedstrijd spannend en uiteindelijk wisten de Volendamse RKDES toch niet te verslaan. Het team van Ab Schilder verloor in Kudelstaart met 28-27.

In de eerste helft moesten de Volendammers zichtbaar wennen aan het spel. Na een aantal slordige ballen en pech aan de kant van Volendam stond het na een kwartier spelen 10-4 voor RKDES. De dames van Volendam kwamen terug en zo stond het tijdens de rust 15-15.

Trainer Ab Schilder en assistent coach Jenny Hoogland gaven in deze tijd de nodigde tips. De meiden wisten wat ze te doen stond en gingen na het eten van wat mandarijnen en bananen, medemogelijk gemaakt door Klaas Leek groenten & fruit, de tweede helft in.

In de tweede helft ging het gelijk op. Er werd over en weer gescoord. De meiden van Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 speelden goed en lieten mooie acties zien. Maar aan de kant van RKDES wisten ze ook de nodige doelpunten te maken. In de laatste minuut was de score 28-27 met een laatste aanval voor Volendam. Helaas moest de paal deze laatste aanval blokkeren en was de stand uiteindelijk 28-27 voor RKDES.

Aanstaande zondag speelt Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 om 13:50 tegen Vriendschap TOB dames 1 in de sporthal de Opperdam.