Nummer 1 te sterk voor Garage Kil/Volendam

dinsdag 08 maart 2022

Afgelopen zaterdagavond speelde Garage Kil/Volendam Dames 1 haar eerste thuiswedstrijd met publiek! De tegenstander waren de meiden van Cabooter Group/HandbaL Venlo. Zij staan bovenaan in de competitie. Onze dames hebben daarmee een lastige wedstrijd voor de boeg. Ook de aankomende week wordt niet makkelijk. Op donderdag 10 maart spelen ze tegen VOC en zaterdag 12 maart tegen Quintus.

Venlo begint met bal en opent de score. Ze beginnen gelijk op voorsprong en in de aanval heeft Volendam moeite het doel te vinden. Na 5 minuten is de stand 1-3 in het voordeel van de gasten. Dankzij een aantal mooie reddingen loopt Venlo niet veel verder uit. Na 10 minuten heeft Volendam nog steeds maar 1 keer gescoord en belonen zichzelf ondanks hun harde werken in de verdediging niet. Na 15 minuten spelen is de stand 3-10. Onze dames moeten een tandje meer gaan geven in de aanval. Volendam werkt hard en pakt af en toe een puntje mee. Venlo profiteert van een aantal snelle break-outs en loopt uit. De rust wordt ingegaan met een stand van 9-17.

De tweede helft begint met een goede aanval van Volendam, helaas zonder resultaat, maar dit biedt wel kansen voor de rest van de tweede helft. Volendam houdt haar rug recht, maar heeft geen mazzel met de afronding. Na 10 minuten spelen is de stand 11-23. Volendam maakt een aantal aanvallende fouten waar Venlo goed gebruik van maakt. Ook speelt Venlo haar aanvallen goed uit waardoor het scoren bij hen vaak wel lukt. Toch laat Garage Kil/Volendam het er niet bij zitten. Onze dames werken hard in de dekking en proberen het Venlo zo lastig mogelijk te maken. Ook in de aanval worden verschillende opstellingen uitgeprobeerd, ook in voorbereiding op de volgende wedstrijden. De wedstrijd eindigt met een stand van 18-32 in het voordeel van de gasten.

Aanstaande donderdag 10 maart gaat Garage Kil/Volendam op bezoek bij VOC Amsterdam. Daar spelen ze om 19:30 een inhaalwedstrijd in Sporthal Elzenhagen. Daarna op zaterdag 12 maart gaan onze dames op bezoek bij HV Quintus, waar ze om 20:00 spelen in de Eekhout Hal.