Oefenresultaten KRAS/Volendam

Oefenresultaten KRAS/Volendam

dinsdag 25 augustus 2020

Voor de heren- en dameshoofdmacht van KRAS/Volendam begon de afgelopen dagen het laatste oefentoernooi van de voorbereiding. In Aalsmeer ging het openingstoernooi in aanloop naar de HandbalNL League van start, terwijl in Volendam de Noord-Holland Cup werd afgetrapt.

Zeven punten
De herenselectie van trainer Hans van Dijk speelde op zaterdag het eerste duel van het openingstoernooi, waar vier Nederlandse clubs aan meedoen. In sporthal De Bloemhof werd ruim verloren van KEMBIT-LIONS: 32-22. Een dag kwam de ploeg in eigen huis een stuk beter voor de dag. In sporthal Opperdam ging KRAS/Volendam met zeven punten verschil langs Green Park Aalsmeer: 31-24. Komende zaterdag reist de ploeg af naar Sittard voor opnieuw een treffen met LIONS.

Veerkrachtig
Garage Kil/Volendam werkte zaterdag een trial af in Duitsland. De oefenduels met TuS Lintfort (30-21) en Wuppertal (21-16) gingen beiden verloren, maar boden veel perspectief. Maandag openden de Volendammers in eigen huis de Noord-Holland Cup tegen JuRo Unirek/VZV. De formatie van trainer Mark Ortega speelde een sterke partij en ging twaalf minuten voor tijd met 22-16 aan de leiding. De dames uit 't Veld toonden zich echter veerkrachtig en wonnen met 26-25. Komende woensdag spelen de Volendammers de tweede ronde. In sporthal 't Zijveld is OTTO Work Force/VOC Amsterdam dan de tegenstander.

Foto: Handbal Inside / Jaap van der Pijll