Ondanks winst geen ronde verder in de EHF European cup voor KRAS/Volendam

woensdag 09 november 2022

Zaterdag 5 november was voor de heren in Thun de return tegen Wacker Thun. De heren wisten na het verlies in Volendam (27-31), dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De heren moesten namelijk niet alleen winnen, maar ook nog winnen met een puntenverschil van minimaal 4.

De eerste helft liep de stand gelijk op, met een lichte voorsprong voor Wacker Thun. Door rood van cirkelspeler Jeroen Roefs kwam Volendam in de problemen. Met een stand van 15-13 gingen de heren de rust in. Na de rust kwam Volendam al snel terug. Pas in de slotfase ging Volendam Wacker Thun voorbij. José Poças maakte de 20-21 voor Volendam. Door de rode kaart van Jeroen Roefs werd Jort Neuteboom (linker opbouw) als verassing van de bank gehaald voor de cirkel. Voor een lange tijd zag het er naar uit dat Wacker Thun wederom de winst zou behalen. Uiteindelijk wist Volendam er een voorsprong uit te halen in de laatste minuten. Het was een goeie overwinning, maar niet genoeg om door te gaan. Mede dankzij een aantal gemiste kansen en een tegenvallend resultaat in de thuiswedstrijd.

De heren hebben een mooie ervaring opgedaan met veel jongens voor wie dit de eerste Europese wedstrijd was. Ze kunnen er weer tegenaan in de BENE-League.

Tim Roefs (5), José Poças (5), Lucas Schneider (4), Jort Neuteboom (3), Jordy Baijens (2), Oskar Schöll (2), Robin Nagtegaal (2), Stefan van Gils (1), Zlatko Pavicevic (1)