Ontwikkeling en Plezier bij HV KRAS/Volendam: Het Athletic Skills Model in Actie

Ontwikkeling en Plezier bij HV KRAS/Volendam: Het Athletic Skills Model in Actie

donderdag 13 juni 2024

HV KRAS/Volendam heeft zich de afgelopen jaren gericht op de ontwikkeling van beweging. Hierbij staat de ontwikkeling van elk individueel kind centraal, zowel fysiek als mentaal. In de trainingen voor jeugdleden van KRAS/Volendam wordt daarom het Athletic Skills Model geïntegreerd. Dit model gaat uit van het principe dat elk kind breed wordt opgeleid als atleet. Met deze aanpak zorgen we voor meer plezier, creativiteit, betere prestaties en minder blessures.

Implementatie in de vereniging

De trainingen voor de jongste jeugd van KRAS/Volendam zijn gebaseerd op de schijf van tien van het Athletic Skills Model. Jeugdleden krijgen wekelijks een training die volledig gericht is op de motorische ontwikkeling van het kind. Creativiteit en plezier staan hierbij centraal. Zo werken wij vaak met beweegbanen om de verbinding tussen verschillende bewegingen te verbeteren. We hanteren een technisch adaptieve ontwikkelingsmethode met speedhandball en beachhandball.

Recente Activiteit

Gisteren hebben we een training gehad waarbij de onderbouw kinderen het enorm naar hun zin hadden. Hun enthousiasme en plezier waren duidelijk zichtbaar, wat de waarde van ons trainingsmodel opnieuw onderstreepte.

Joan Scherpenzeel (ASM-gediplomeerde trainer): "We maakten gisteren mooie combinaties tussen verschillende sporten. Boogschieten met handbal bijvoorbeeld. Er is een grote overlap tussen de bewegingen bij boogschieten en gooien. Bij beide ontstaat er een 'boogachtige' spanning in de rug tijdens de actie. Ook de hand-oogcoördinatie wordt in beide sporten intensief gebruikt. Dit biedt veel creativiteit en goede oefenstof voor de kinderen."


Interesse

Geen lid maar toch geïnteresseerd? Kom langs bij een van onze trainingen.Je kunt ook contact opnemen met Chris Veerman (hoofd onderbouw) via e-mail: c.veerman@handbalvolendam.nl