Oskar Schöll keert na een langdurige blessure terug bij zijn team

Oskar Schöll keert na een langdurige blessure terug bij zijn team

vrijdag 20 oktober 2023

Na een lange blessureperiode voegt midden-opbouwer Oskar Schöll zich opnieuw bij zijn team. Oskar zal naar alle waarschijnlijkheid schitteren in de aankomende wedstrijd tegen Dinamo Pancevo uit Servië in de EHF European Cup, die gepland staat voor aanstaande zaterdag.


Een taaie reis naar herstel

Oskar Schöll blikt terug op zijn herstelproces en benadrukt de uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen. Hij onderstreept dat het een lange en zware reis was sinds de blessure die zich voordeed op 28 januari. Het herstelproces was intensief, en hij moest zijn weg vinden door donkere dagen van verminderde energie na de operatie. Oskar deelt zijn gevoelens: "Het voelt heel goed om weer te kunnen spelen. Het is lang geleden en ik ben blij dat ik nu eindelijk weer mag handballen."

 

Herstelproces

Naarmate zijn mobiliteit verbeterde, begon Oskar met oefeningen voor het bovenlichaam en nam hij deel aan boks trainingen onder leiding van Rolf Zwarthoed om zijn conditie weer op te bouwen. Het was niet alleen fysiek, maar ook mentaal uitdagend, en hij erkent de waardevolle steun en motivatie die Rolf hem bood tijdens dit zware proces. Oskar: "Om mijn conditie terug te krijgen ben ik vanaf het moment dat ik kon lopen gaan boksen. Krachttraining is natuurlijk super belangrijk voor een goed herstel, maar ik vond dat al snel eentonig worden. Boksen gaf me uitdaging. Rolf heeft me goed geholpen met het boksen. Hij motiveerde me enorm om door te gaan. Dit was erg fijn in een zwaar proces." Naast boks trainingen was Oskar elke week te vinden bij zijn fysiotherapeut, de voormalige handballer Herman Tol. Hierover zegt hij: "Een andere belangrijke factor in mijn herstel was mijn fysiotherapie met Herman. Dat heeft me heel erg geholpen. Als oud-handballer begreep hij mij heel goed. Wekelijks kwamen we samen om te werken aan mijn herstel. Ik kon goed met hem praten en dit gaf me zicht op de toekomst."

 

Een beproeving voor het geduld

Oskar heeft het afgelopen seizoen veel belangrijke momenten moeten missen vanwege zijn blessure, waaronder de finalewedstrijden voor het Nederlands kampioenschap, bekerwedstrijden, de Supercup en talloze wedstrijden in zowel de BENE-League als de HandbalNL-League. Zowel bij uit- als thuiswedstrijden keek hij vanaf de zijlijn hoe zijn team streed. Oskar: "Het zwaarste aspect van mijn herstelproces vond ik dat ik overal bij was, maar niets mocht doen. Ik was in de omgeving met de jongens, ik was in de hal, ik was overal bij, maar als zij gingen handballen moest ik aan de kant zitten. Dat vond ik heel moeilijk. Het leek een eindeloos proces te zijn. Het maakte niet uit of het team verloor of won, ik wilde gewoon heel graag met hen op het veld staan en ze helpen."

 

Terugkeer naar het veld

Enkele weken geleden kreeg Oskar groen licht van de dokter, wat hem de kans gaf om rustig aan weer te beginnen met trainen. "Ik voel me weer goed en ervaar geen pijn. Ik ben er klaar voor om me weer bij het team te voegen. Ik verwacht niet dat ik veel zal spelen zaterdag. Ik bereid mezelf erop voor dat ik een paar minuten mag invallen als iemand rust nodig heeft."

 

Europese wedstrijd

Aankomende zaterdag speelt KRAS/Volendam de return tegen het Servische Dinamo Pancevo in de European Cup. Oskar deelt zijn vertrouwen in het team: "De vorige wedstrijd heeft het team goed gespeeld. Ik denk dat als we dit volhouden, we deze wedstrijd ook kunnen winnen. De Serviërs zijn groot, maar daardoor ook minder snel. We moeten slim spelen. Dan hebben we een goede kans."

 

Geschreven door Joyce Loch. Foto gemaakt door clubfotograaf John Loch