Overtuigend Garage Kil/Volendam neemt belangrijke punten mee uit Borne

maandag 08 november 2021

Afgelopen zondagmiddag speelde Garage Kil/Volendam tegen Borhave. Borhave staat laatste in het klassement. Op papier is dit een makkelijke wedstrijd. Maar toch weten we ook dat het daar altijd lastig kan worden.

Volendam begint gelijk met volle focus en heeft het openingsdoelpunt. De Volendamse dames komen op voorsprong maar hebben moeite de cirkelspeelster van Borhave onder controle te houden. Ook is de thuisploeg snel in de tegenaanval. Volendam behoudt de voorsprong, maar is niet altijd even zuiver. Borhave mist wat kansen, waardoor onze dames snelheid kunnen maken en kunnen scoren. Echt uitlopen lukt echter nog niet. De rust wordt ingegaan met een stand van 15-20.

Garage Kil/Volendam weet dat deze helft geknald moet worden om het verlies van vorige week goed te maken. Met deze mindset wordt er snelheid gemaakt in de aanval, en keihard gewerkt in de dekking. Borhave verslapt, creëert weinig kansen en is zichtbaar vermoeid van de eerste helft. Volendam maakt hier gretig gebruik van. Snelle break-outs en een harde dekking voeren de boventoon. Volendam scoort en blijft scoren. Onze dames hebben het voor het voor het zeggen in de sporthal in Borne. Borhave weet de gaten in de dekking niet te vinden en scoren de hele tweede helft een totaal van 4 doelpunten. Onze dames daarentegen maken er 16 wat de eindstand zet op 19-36.

Aanstaande zaterdagavond speelt Garage Kil/Volendam om 21:00 tegen VOC. Kom allemaal onze dames aanmoedigen!