Primeur voor KRAS/Volendam tegen AtomiX

Primeur voor KRAS/Volendam tegen AtomiX

woensdag 02 oktober 2019

KRAS/Volendam staat komende zaterdag voor een primeur in sporthal Opperdam. De ploeg van trainer Hans van Dijk speelt dan voor het eerst in de BENE-League tegen HC AtomiX uit België. De wedstrijd begin om 19:00 uur.

De vijfde speelronde in de BENE-League leverde KRAS/Volendam niet het gewenste resultaat. Op bezoek bij koploper JD Techniek Hurry-Up keken de Volendammers lange tijd tegen een achterstand aan. In de tweede helft kwamen de oranjehemden knap terug tot 17-17, maar zag de tegenstander uit Zwartemeer vier keer op rij scoren. KRAS/Volendam verloor de wedstrijd met 27-24 en zag de punten daarmee in Drenthe blijven.

Promotie
AtomiX is dit seizoen een van de twee promovenda in de BENE-League. De Belgen waren het afgelopen seizoen in een Best of Three om promotie te sterk voor de landgenoten van Doornik. Hiermee dwong het team uit Haacht een stap op een hoger niveau af.

Eerste punten
De Belgen hebben hun eerste punten van het seizoen reeds gewonnen. Op bezoek bij Handbal Houten, de Nederlandse promovendus in de BENE-League, werd met 25-30 gewonnen. De overige wedstrijden gingen echter allemaal verloren. Tegen Hurry-Up was de ploeg dicht bij een stunt, maar werd er met een 26-27 verlies nipt aan het kortste eind getrokken.

Internationale ervaring
De ploeg versterkte zich dit seizoen op meerdere posities. Zo werden al snel doelman Cedric Henderix en de verdedigend ingestelde Brent Tewissen aangetrokken. Later haalde AtomiX internationale ervaring in huis met de transfer van Daniel Pocz-Nagy en keeper Andrei Draghici.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Dinsdag:
Achilles Bocholt - Green Park Aalsmeer 37-32

Zaterdag:
Herpertz Bevo Hc - Handbal Tongeren
OCI-Lions - JD Techniek Hurry-Up
KRAS/Volendam - HC AtomiX
HC Visé BM - Handbal Houten
Sporting Pelt - Hubo Initia Hasselt

Foto: Klaas Smit