Reactie HV KRAS/Volendam op het bondsscheidsrechterstekort

Reactie HV KRAS/Volendam op het bondsscheidsrechterstekort

donderdag 01 december 2022

Reactie HV KRAS/Volendam op het bondsscheidsrechterstekort,
KRAS/Volendam timmert, in samenwerking met het NHV, al jarenlang aan de weg om het aantal bondsscheidsrechters te verhogen. Op het gebied van arbitrage is in 2016 dan ook een mooi arbitrageplan gemaakt en uitgevoerd, met name onder leiding van de Volendamse Roos van Beek, die notabene doorstootte tot de eredivisie. In 2019 werd het plan opnieuw opgefrist, maar toen sloeg COVID toe en ten gevolge hiervan moest hiermee opnieuw worden begonnen. Scheidsrechters vertrokken, opleidingen werden gestaakt en zie een en ander maar weer terug te draaien. 
HV KRAS/Volendam heeft ieder weekend 10-13 vaste bondsscheidsrechters nodig om het probleem structureel op te lossen. HV KRAS is blij te vermelden dat het NHV ook haar commitment heeft uitgesproken om te werken aan de oplossing van ons scheidsrechtersprobleem. 
Samen hebben wij meerdere doelen gesteld. We hebben vastgesteld dat clubs met veel ambitieuze wedstrijdsportteams, als Volendam, ook het grootste probleem hebben om scheidsrechters te vinden. Daarom moet het fluiten voor dit soort clubs nog aantrekkelijker gemaakt worden voor iedereen die dit dan zou willen doen. 
Als HV KRAS willen wij uiteraard voorkomen dat teams teruggetrokken worden of dat de vereniging of een team daarbinnen zwaar de dupe zou worden van financiële of technische sancties. Er zou een onaanvaardbare situatie ontstaan als een topteam niet verliest op punten, maar op het feit dat er onvoldoende scheidsrechters geleverd worden. 
Hieronder staat de huidige scheidsrechterssituatie in Volendam beschreven. Iedere keer als voor de beneden genoemde teams geen voldoende (geklasseerde) scheidsrechters geleverd worden is HV KRAS in overtreding en wordt bestraft. 
Team        Niveau`            Bondsscheidsrechter gekoppeld aan team V’dam (dus fluiten 10 wed in ’22- ‘23)
Heren Senioren 1    BENE-League BENE 22-23    Wessel Blokzijl (i.o.)
Dames Senioren 1    Ere Divisie ED DS-A        vacant
Heren Senioren 2    Ere Divisie ED HS-A        Dave de Waal (i.o.)
Heren Senioren 3    Hoofdklasse HK HS-D    Hans Admiraal
Dames Senioren 2    1e Klasse NW DS-1A Z    vacant
Heren Senioren 4     1e Klasse NW HS-1A Z    vacant
Heren A-Jeugd 1    Divisie LJD HA        vacant
Dames B-Jeugd 1    Topklasse TK-West-1 DB    vacant
Dames C-Jeugd 1    Topklasse TK-West DC    vacant
Heren C-Jeugd 1    Divisie LJD HC        vacant

We zoeken dan ook hard naar scheidsrechters die voor HV KRAS willen fluiten. Dit is een echte noodkreet. Als wij er niet in slagen voldoende scheidsrechters te kunnen leveren hoe lang kunnen we dan nog topteams inschrijven en als club functioneren?
Onze voorkeur op de korte termijn gaat uit naar meerdere verenigingsbondsscheidsrechters, die eventueel naast hun huidige ta(a)k(en) voor ons aan de slag willen als scheidsrechter. 
Uiteraard leidt HV KRAS intern op. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden, mits zij ook bereid zijn wedstrijden te fluiten voor HV KRAS/Volendam. Ook gelden uiteraard wedstrijden vergoedingen.
Voor de korte termijn zoekt HV KRAS bondsscheidsrechters die de volgende wedstrijden willen fluiten:
 17-12-2022    US HS5    vs. Houten HS3            Sporthal de Pijp       20:30u   Heren Sen. 2e Klasse    2 pers. 
 17-12-2022    Graftdijk DS1 vs. AHC '31 DS1        Sporthal de Oosterven 20:30u   Dames Sen. 1e Klasse    2 pers.
 18-12-2022    WeHaVe HS1 vs. Zeeburg HS1        Sporthal Weespersluis 10:35u   Heren Sen. 2e Klasse     2 pers.

Wie durft de uitdaging aan te gaan?
Meld je aan bij HV KRAS/Volendam via info@handbalvolendam.nl en we nemen contact met je op.