Roefs aan het werk bij Stichting Carmar

Roefs aan het werk bij Stichting Carmar

donderdag 31 oktober 2019

Een van de nieuwe spelers die dit seizoen in het eerste herenteam van KRAS/Volendam hun opwachting heeft gemaakt is Jeroen Roefs. De net 21-jarige cirkelloper begint naast zijn verrichtingen als handballer in de BENE-League binnenkort met een baan bij Stichting Carmar.

Nadat Roefs was afgestudeerd als ’medewerker maatschappelijke zorg’ zocht hij een baan in Volendam. “KRAS/Volendam regelde een sollicitatiegesprek bij Stichting Carmar Volendam en daar werd ik aangenomen”, vertelt de handballer uit Oss.

Op 4 januari 2020 begint Roefs zijn loopbaan bij Carmar. Hij heeft als doelstelling een thuis te creëren voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. In het woonhuis begeleidt Roefs de mensen en helpt ze om zelfstandiger te worden door middel van verschillende oefeningen.

Woonhuis financieren
Stichting Carmar is een actie gestart om zoveel mogelijk donaties te krijgen om het woonhuis te financieren. Mensen reageerden al snel op deze actie en hielpen op allerlei verschillende manieren mee.

Zaterdag 19 oktober was de slotdag van de grootse actie en hier werden onder andere Carmarburgers verkocht, doelpunten gesponsord en winkeliers verkochten loten.

Roefs vindt het geweldig dat Stichting Carmar met alleen al haar slotactie een gigantisch bedrag heeft opgehaald met behulp van vrijwillige donaties. “Afgelopen zaterdag werd op het einde van de avond een cheque overhandigd van maar liefst € 286.336,65 en er komen nog steeds donaties binnen. Mooi hoe een klein dorp zo groot kan zijn.”