Rolstoelhandbal Clinic door Nationaal Teamspelers voor Jongens C in Volendam

Rolstoelhandbal Clinic door Nationaal Teamspelers voor Jongens C in Volendam

zaterdag 18 mei 2024

Gisteravond, op 17 mei 2024, kwamen vier ervaren rolstoelhandballers naar de Seinpaal in Volendam om een clinic te geven aan onze jongens C. Dit was de eerste kennismaking van onze jeugd met deze tak van sport.

Rolstoelhandbaltrainers Martijn Boonstra en Ruud Beets, ondersteund door nationale rolstoelhandbalinternationals Jolanda Guit en John Schot, gaven de kinderen technische lessen, lieten hen ervaren hoe mooi en snel rolstoelhandbal is, en sloten de clinic af met een partijtje waarin de metalen rolstoelen tegen elkaar knalden!

Martijn Boonstra was blij met het succes van de clinic:

“Wat het mooiste is, is dat we meerdere keren van de jeugd hebben gehoord: 'Rolstoelhandbal is net gewoon handbal. Als ik niet meer kan handballen, ga ik dit doen.' Daar word je wel happy van.”

Jolanda Guit, een enthousiaste rolstoelhandbalinternational, sprak vol lof over de clinic:

“Het is prachtig om onze sport te delen met nieuwe enthousiastelingen. We zijn heel blij voor de jongens dat ze dit hebben kunnen ervaren en dankbaar voor de kans om dit samen zo op te pakken.”

Rolstoelhandbal is bijzonder geschikt voor mensen met en zonder fysieke handicap die graag in teamverband willen sporten. De sport groeit snel, mede doordat deze openstaat voor iedereen. Door het hele land zijn er verenigingen die rolstoelhandbal aanbieden, zoals CSV in Castricum en Vido uit Purmerend.

In samenwerking met HV KRAS/Volendam, Sportbedrijf Spurd, en het clinicteam onder leiding van Martijn Boonstra werd deze clinic aangeboden.


Wil je meer weten over rolstoelhandbal of wil je ook een clinic, contact dan: info@handbalvolendam.nl en we helpen je verder!