Roy Loch verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

Roy Loch verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

dinsdag 11 juli 2023

De handbalcarrière van de twintigjarige Roy Loch heeft zich snel ontwikkeld. Op zijn veertiende begon hij met handballen en op zijn negentiende speelde hij in de bekerfinale en de finale om het landskampioenschap. Samen met de club is hij tot een overeenstemming gekomen om zijn contract te verlengen.

Roy:  “Het seizoen begon voor mij erg positief, toen ik de kans kreeg om mee te spelen met heren 1 tijdens de voorbereiding en de oefenwedstrijden. Ik was enthousiast en vastberaden om mezelf te bewijzen op het hoogste niveau. Maar helaas sloeg het geluk om in de laatste oefenwedstrijd, waar ik mijn hand brak. Dit betekende dat ik een paar weken moest revalideren voordat ik weer kon spelen.

Na mijn revalidatie mocht ik wel meetrainen met heren 1, maar speelde ik bij heren 2. Het was een periode van geduld hebben en blijven trainen om mijn kansen te grijpen. Tot aan de winterstop bleef ik op dat niveau spelen, maar vanaf de tweede helft van het seizoen kreeg ik eindelijk de kans om mee te spelen met heren 1. Ik kon niet geloven dat ik zo snel mocht meemaken wat ik altijd al had gedroomd. Het spelen in een bekerfinale en het landskampioenschap was echt een bijzondere en overweldigende ervaring.

Vooral de bekerfinale was een moment waarop ik niet had verwacht te mogen spelen, maar ik ging erin met het vertrouwen dat ik het kon. Ik moest gewoon doen wat we tijdens de trainingen hadden geoefend en gelukkig ging het goed. Het was een onverwachte, maar ontzettend leuke ervaring.

In de loop van het seizoen heb ik me vooral ontwikkeld op verdedigend vlak. Ik ben beter gaan samenwerken met mijn teamgenoten en ik heb geleerd om beter te anticiperen op mijn taken in de dekking. Het verdedigen bij heren 2 was heel anders, omdat iedereen daar op zichzelf verdedigde. Maar bij heren 1 is het echt een teamprestatie, waarbij we elkaar helpen. De overgang van Eredivisie naar de BENE-League bleek groter dan ik had verwacht. Het tempo ligt hoger, het is fysieker en de spelers zijn slimmer en sterker. Het niveauverschil is aanzienlijk. Desondanks ben ik goed met die verandering omgegaan, ondanks dat het een grote aanpassing was. Door veel met heren 1 mee te trainen, raakte ik gewend aan het spelen tegen slimmere en sterkere spelers. Dat heeft me enorm geholpen en ik ben er echt beter van geworden. Het vertrouwen dat ik van coach Geert Hinskens heb gekregen, voelt als een bevestiging dat ik het echt kan. Dat geeft een geweldig gevoel en daar ben ik hem enorm dankbaar voor.

Naast mijn persoonlijke ontwikkeling leer ik ook veel van mijn teamgenoten bij heren 1. Velen van hen hebben al veel ervaring op hoog niveau en ik kan veel van hen leren. Het is een hecht team met een sterk teamgevoel. Ik heb het gevoel dat ik echt deel uitmaak van het team en dat ik er voor hen kan zijn, terwijl ik ook weet dat zij er voor mij zullen zijn. Zo'n sterk teamgevoel heb ik nog nooit eerder ervaren in mijn carrière. Ik denk dat dit KRAS/Volendam echt onderscheidt van andere teams. In eerdere teams waarin ik heb gespeeld, was er veel rivaliteit en spanning, maar hier willen we echt allemaal voor elkaar vechten. Het samengevoel is enorm.

Mijn doel is om een belangrijke basisspeler te worden voor het team. Ik wil blijven groeien en mezelf blijven uitdagen. Volgend seizoen wil ik vooral werken aan het beter uitvoeren van mijn taken en sneller anticiperen. Ik weet vaak wel wat ik moet doen, maar ik moet het net iets eerder doen. Dat wordt mijn uitdaging voor het komende seizoen. Mijn doel is om te bewijzen dat ik minstens zo goed ben als Evert en Jeroen, twee goede cirkels in ons team.

Mijn grootste motivatie is discipline. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Ik denk dat deze mentaliteit voortkomt uit mijn turncarrière. Als ik ergens voor ga, geef ik alles en ben ik bereid om alles op te geven. Ik ben vastbesloten om het beste uit mezelf te halen en te blijven groeien als handbalspeler. Ik kijk enorm uit naar volgend seizoen en heb zin om de uitdaging aan te gaan.

Coach Geert Hinskens: “Roy heeft duidelijk laten zien in het tweede team tot de belangrijkste spelers te behoren. Vanuit die prestaties zijn wij hem steeds meer gaan betrekken bij het eerste team. Ook door het wegvallen van Evert Kooijman met een blessure kreeg Roy steeds meer kansen in het eerste en die heeft hij met beide handen aangegrepen.

Een jong talent die altijd keihard werkt, extreem fit en sterk is en waar deze club de komende jaren nog heel veel plezier aan gaat beleven als zijn ontwikkeling zich zo doorzet.”

 

Meer over Roy Loch: 

Volendamse cirkelspeler Roy Loch heeft contract te pakken

Eigen teelt komt tot bloei