KRAS/Volendam verlengt met Schellekens

KRAS/Volendam verlengt met Schellekens

maandag 04 mei 2020

Dennis Schellekens speelt ook komend seizoen voor KRAS/Volendam. De sluitpost en de Volendamse handbalvereniging zijn mondeling akkoord over een verbintenis dat hem tot medio 2021 in sporthal Opperdam houdt. De 29-jarige Utrechter speelt al sinds 2015 in het vissersdorp.

Schellekens begon zijn handbalcarrière bij het toenmalige USDV en kwam in 2008 al naar Volendam. Na vier seizoenen in het vissersdorp stapte hij over naar E&O om vervolgens voor Hurry-Up uit te komen. In 2015 keerde hij terug bij KRAS/Volendam en maakt sindsdien deel uit van de herenhoofdmacht.

Schellekens: 'Voelt goed'
"Het voelt goed om zekerheid voor de toekomst te hebben", vertelt Schellekens. "Dat geldt voor mijzelf, maar ook voor de club. In deze vreemde tijden weet niemand precies wat er gaat gebeuren, dus het is fijn naar iets te kunnen toewerken. We hopen allemaal in september weer te kunnen starten met de handbalcompetitie."

De afgelopen vijf jaren in Volendam zijn de doelman goed bevallen. "Ik kwam terug als een keeper met veel speelminuten op zak. Ik was er klaar voor te laten zien wat ik kan om met KRAS/Volendam successen te behalen. Dat is best goed gelukt. In mijn eerste jaar pakten we gelijk de NHV Supercup. Het bekersucces van vorig jaar was een van de hoogtepunten van mijn carrière. Het was toen al lang geleden dat we als club een prijs pakten, dus dat maakt het extra mooi."

Meer laten zien
"Het afgelopen seizoen was qua prestaties niet in lijn met de jaren ervoor", vervolgt Schellekens. "Na de zomer moeten we meer laten zien en is het natuurlijk weer de intentie om voor de prijzen te gaan. Het is alleen nog de vraag wanneer dat gaat zijn."

Kes: 'Top van de BENE-League'
"Dennis is een uitstekende doelman en jongen van de club", vertelt Jan Kes, vanuit de technische commissie betrokken bij de scouting van de herentak. "Hij bewijst wekelijks bij de top van de BENE-League te horen en heeft KRAS/Volendam meermaals cruciale punten bezorgd. We zijn dan ook blij dat hij volgend jaar gewoon weer onder de lat staat. Met zijn ervaring is hij daarnaast ook heel waardevol voor de ontwikkeling van keeperstalenten Rob Goudriaan, Michiel van Gils en Mike Zwarthoed"

Selectie
Met het aanblijven van Schellekens krijgt de selectie van KRAS/Volendam voor het nieuwe seizoen steeds meer vorm. Eerder werd al bekend dat Jordy Baijens en Jorn Smits ook in het oranje actief blijven, terwijl Volendammer Stefan Schilder definitief een stap hogerop maakt vanuit de beloftenploeg. Rob Goudriaan is vooralsnog de enige nieuweling van buitenaf.

Foto: Fred Mol