Schilder maakt stap naar hoofdmacht

Schilder maakt stap naar hoofdmacht

woensdag 22 april 2020

Stefan Schilder maakt komend seizoen definitief deel uit van de herenhoofdmacht van KRAS/Volendam. De linkerhoekspeler uit het eigen dorp – die doorgaans uitkwam voor de Volendamse beloften – maakte al regelmatig zijn opwachting in de BENE-League. Nu tekent hij een contract voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar.

"Ik ben er heel blij mee", reageert Schilder. "Ik zat er al een paar jaar dicht tegenaan, dus het voelt goed de stap te kunnen maken. Daarnaast is het voor het publiek leuk weer een Volendammer op de linkerhoek te zien. Ik word de eerste sinds Randy Duin er in 2016 mee stopte."

Veel respect
Door de stap hogerop moet de 27-jarige handballer meer dan ooit leven als topsporter. En dat terwijl hij zijn handbalcarrière combineert met een fulltime baan. "Dat wordt waarschijnlijk iets lastiger, maar is in mijn ogen nog steeds goed te doen. Ik heb geluk met een kantoorbaan en hoef nauwelijks fysiek werk te doen. Ik heb daarin veel respect voor de gasten die in Heren 2 spelen. Veel van hen hebben net als ik een volle werkweek, maar slagen er ook in topsporter te zijn. Dat is knap."

Door de maatregelen tegen het coronavirus is het afwachten hoe het komende handbalseizoen eruit komt te zien. Ook Schilder moet vanuit het eigen huis zijn fitheid onderhouden. "Ideaal is het niet, maar het is best te doen. Ik heb wat spullen mogen lenen van sportschool BodyResults en kan daar mijn krachtoefeningen mee doen." Het doel voor het komende jaargang is wat Schilder betreft in ieder geval duidelijk. "Als KRAS/Volendam hoor je altijd in de top mee te draaien. We hebben een selectie met veel potentie en kwaliteit, dus daar gaan we dan ook voor."

Van Dijk: 'Gaaf om te zien'
"Stefan heeft dit seizoen een tijdje meegedraaid en deed het toen goed. Zijn kracht ligt in de omschakeling en afronding. Daarnaast is het een fijn mens." De stap van Schilder naar de herenhoofdmacht is volgens Van Dijk een mooie ontwikkeling voor KRAS/Volendam. "We kijken altijd of iemand van de beloftenploeg kan aansluiten bij het eerste team . Het is dan gaaf om te zien dat Stefan de stap maakt. Talentontwikkeling is erg belangrijk en het vinden van de juiste balans tussen prestaties en talent is altijd lastig. Ik ben blij met hoe het programma van de club in elkaar steekt."

Foto: Klaas Smit