Seizoensopening Garage Kil/Volendam in Beek

Seizoensopening Garage Kil/Volendam in Beek

vrijdag 11 september 2020

De Eredivisie gaat bijna van start. In de eerste speelronde van het nieuwe seizoen reist Garage Kil/Volendam zaterdag af naar het Limburgse Beek. In sporthal De Haamen neemt de ploeg van trainer Mark Ortega het op tegen SouthernHill/BFC. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

De Volendammers werkten in de voorbereiding acht oefenduels af. De selectie speelde in Voorhout een trial met Quintus en Foreholte. Het duel met Quintus ging met 26-16 verloren, maar Foreholte werd met 19-27 verslagen. In Duitsland werd gespard met TuS Lintfort en Wuppertal. Beide duels gingen verloren, maar de dames sloegen geen slecht figuur.

Provincie
In de eigen provincie werd gespeeld om de Noord-Holland Cup. Naast Garage Kil/Volendam bestond het deelnemersveld uit OTTO Work Force/VOC Amsterdam, JuRo Unirek/VZV en Westfriesland/SEW. Het oefentoernooi werd geopend in sporthal Opperdam, waar de thuisploeg het opnam tegen VZV. De oranjehemden stonden een kwartier voor tijd ruim op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 25-26.

Brons
In de resterende wedstrijden verloor Garage Kil/Volendam ook nipt van landskampioen VOC (24-23) en later ook van SEW (28-18). In de strijd om het brons werd laatstgenoemde opponent wel verslagen. In ’t Veld werd SEW met 21-20 verslagen.

Mutaties
Garage Kil/Volendam kent een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen. Zo maakten Kirsten Theron, Marit Huiberts, Pien van der Geest, Zion Krullaars en de Volendamse Jaimy Mens de overstap naar sporthal Opperdam. Lisa Lautenschutz komt vanuit de damesbeloften naar de hoofdmacht. Roos van Leeuwen, Jacky Ferwerda en Floor Smit vertrokken naar een andere club en Alyssa Alings is met handbalpensioen.

Debuut
Ortega maakt in Beek zijn officiële debuut als trainer van Garage Kil/Volendam. De Amerikaan werd in april aangesteld als nieuwe eindverantwoordelijke van de Volendamse handbalsters. Ook assistent-trainer Christaan Albers zit voor het eerst op bank bij een officeel duel van de Eredivisionst.

Promotie
BFC is dit seizoen gepromoveerd naar de Eredivisie. De Limburgers konden door de uitbreiding van de competitie - samen met Fortissimo en PCA/Kwiek - de stap omhoog inzetten.

Eerste Divisie
Garage Kil/Volendam en BFC speelden twee jaar geleden voor het laatst tegen elkaar, toen beide teams nog uitkwamen in de Eerste Divisie. De twee ontmoetingen werden gewonnen door de Volendammers. In sporthal Opperdam werd het 39-26, maar later dat seizoen was het spannender: 25-26.

Arbiters
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechters Hristijan Stevoski en Ricardo Schoof.

Programma Eredivisie
Zaterdag:
SouthernHill/BFC - Garage Kil/Volendam
Cabooter Group/HandbaL Venlo - Geonius/V&L
OTTO Work Force/VOC Amsterdam - Westfriesland/SEW
JuRo Unirek/VZV - Fortissimo
HV Quintus - PCA/Kwiek

Zondag:
Borhave - Boer'n Trots Kaas/DSVD

Foto: Fred Mol