Seizoensstart KRAS/Volendam in Drenthe

Seizoensstart KRAS/Volendam in Drenthe

vrijdag 04 september 2020

Voor KRAS/Volendam gaat het nieuwe seizoen zaterdag van start. De ploeg van trainer Hans van Dijk gaat in de openingsronde van de HandbalNL League op bezoek bij JD Techniek Hurry-Up. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Voor de Volendammers is het treffen met de Drenten de eerste officiële wedstrijd sinds 7 maart. Door de coronamaatregelen in Nederland werd de BENE-League – dat zich in de slotfase van het seizoen bevond – vroegtijdig beëindigd. Door aangescherpte maatregelen in België kan de grensoverschrijdende competitie in oktober pas weer beginnen.

HandbalNL League
Als alternatief voor de BENE-League heeft het NHV de HandbalNL League in het leven geroepen. Een competitie waarin de vijf grootste Nederlandse clubs om de landstitel spelen. Iets dat in een normale situatie pas na een volledig seizoen van de BENE-League begint. Tussen 5 september en 11 oktober worden in de HandbalNL League zes speelronden afgewerkt, alvorens de BENE-League begint. Na afloop van deze competitie wordt de strijd om het landskampioenschap hervat. Naast KRAS/Volendam en Hurry-Up bestaat het deelnemersveld ook uit Green Park Aalsmeer, KEMBIT-LIONS en Herpertz Bevo Hc. 

Duitsland
De Volendammers speelden in aanloop naar het nieuwe seizoen zeven oefenwedstrijden. Begin augustus werd Quintus met 32-20 geklopt, waarna de selectie een week later afreisde naar Duitsland. Bij de oosterburen gingen oefenduels met Wilhelmshavener (35-21) en OHV Aurich (31-28) verloren, maar werd er wel goed gespeeld.

Oefentoernooi
In eigen land werd een oefentoernooi afgewerkt met Aalsmeer, LIONS en Bevo. Een eerste treffen met LIONS ging met ruimte cijfers verloren (32-22), maar een dag later werd provinciegenoot Aalsmeer over de knie gelegd: 31-24. Het goede gevoel werd meegenomen naar een tweede ontmoeting met LIONS, dat dit keer werd verslagen: 26-27. Als afsluiter nam KRAS/Volendam het op tegen Bevo. Dat duel ging met 28-23 verloren.

Selectie
De selectie van KRAS/Volendam kent een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Zo maakten Robin Jansen, Tim Claessens en Sander Visser een transfer en gingen Leon Geus en Gerrie Eijlers met handbalpensioen. Rob Goudriaan, Alexander Binderis, Marnix Roos en Tom Zwarthoed werden aangetrokken om de gelederen te versterken. Stefan Schilder maakte vanuit de Volendamse beloften de definitieve stap naar de herenhoofdmacht.

Aanvoerder
Doelman Dennis Schellekens is sinds de nieuwe aanvoerder van KRAS/Volendam. De routinier speelt als sinds 2015 voor KRAS/Volendam en verlengde onlangs nog zijn contract. Ook Jordy Baijens en Jorn Smits verlengden hun verbintenis in het vissersdorp.

Ongeslagen
Hurry-Up bleef ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Zwartemeerders boekte overwinningen op sparringspartners Handbal Houten (32-25), E&O (30-27), TuS Haren (44-16) en OHV Aurich (30-28).

Noah van Wieringen
Het Hurry-Up van trainer Joop Fiege is op een aantal posities gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Zo spelen José Rolo en Tim Remer niet meer in Drenthe en werden Sverre Jansen, Bernie Vermeer en de Portugees Ulisses Ribeiro aangetrokken. Ook Noah van Wieringen – vorig seizoen nog spelend in Jong BodyResults/Volendam – maakte de stap naar Hurry-Up.

Thriller
De laatste ontmoetingen met Hurry-Up eindigden voor KRAS/Volendam in mineur. Zo verloren de oranjehemden in sporthal De Eendracht met 27-24, waarna het later in eigen huis 20-22 werd. Een seizoen eerder ging het uitduel ook verloren (28-23), maar bleven de punten bij het thuisduel wel in Volendam. Een thriller in sporthal Opperdam, waarbij Schellekens in de slotseconden een cruciale redding verrichte, eindigde in het voordeel van KRAS/Volendam: 32-31.

Arbiter
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van het scheidsrechtersduo Paul en Ruud Geraets.

Live
De wedstrijd tussen KRAS/Volendam en Hurry-Up is zaterdag te volgen via een livestream op www.handbalnl.tv. Houd de sociale kanalen van KRAS/Volendam in de gaten voor de link naar de livestream.

LIONS
Op zaterdag 19 september speelt KRAS/Volendam zijn volgende wedstrijd in de HandbalNL League. Dan gaat de ploeg op bezoek bij KEMBIT-LIONS. Het eerste thuisduel wordt een week later - op zaterdag 26 september – gespeeld. Dan is Bevo de tegenstander. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Programma HandbalNL League
Zaterdag:
JD Techniek Hurry-Up - KRAS/Volendam
Green Park Aalsmeer - KEMBIT-LIONS