Sibahi sluit aan bij beloftenteam

Sibahi sluit aan bij beloftenteam

maandag 15 juni 2020

Mohamed Sibahi maakt komende zomer de overstap naar HV KRAS/Volendam. De negentienjarige middenopbouwer sluit bij de hervatting van de competitie aan bij Jong BodyResults/Volendam. “Hier kan ik blijven groeien als persoon en beter worden in de sport.”

De Duitstalige handballer kwam in het verleden onder meer uit voor TV Oyten en SG Achim/Baden. Op een toernooi in het Deense Kolding – waar ook KRAS/Volendam actief was met de A- en B-jeugd – kwam Sibahi in de Volendamse kijkers.

“Na dat toernooi werd ik door Marco Woltersom benaderd om in Volendam te komen spelen", vertelt Sibahi. "Ik had een aantal aanbiedingen op zak, maar in combinatie met mijn studie was dit voor mij de beste optie. Ik heb onlangs het Duitse VWO afgerond en wil op termijn nog een vervolgstudie gaan doen.”

‘Al snel op mijn gemak’
Sibahi trainde al een paar keer mee bij Jong BodyResults/Volendam en kreeg direct een positieve indruk van de club. “De mensen zijn heel vriendelijk en ik voelde me al snel op mijn gemak. Ik spreek de taal nog niet, maar met Engels en wat gebaren kom je een heel eind. Wel ben ik van plan Nederlands te gaan leren.”

Op het handbalveld ziet Sibahi zichzelf als een multifuctionele spelmaker. “Ik kan goed het overzicht bewaren, beschik over snelheid en heb kwaliteiten in de één-op-één situaties. In Volendam kan ik mezelf verder ontwikkelen. Hier kan ik blijven groeien als persoon en beter worden in de sport.”

Podobrace
Het handballen in Volendam gaat voor Sibahi gepaard met een baan bij Podobrace, waar onder meer voormalig KRAS/Volendam-spelers Bill Duin, Joey Duin en Maurits van Buren werkzaam zijn. Deze regeling is vanuit de handbalvereniging getroffen en onderstreept de goede relatie met de sponsor uit eigen dorp.

Foto: Björn Hake