Smit Bokkum keert terug als sponsor bij HV KRAS/Volendam

Smit Bokkum keert terug als sponsor bij HV KRAS/Volendam

vrijdag 10 maart 2023

Vanaf dit seizoen is Paviljoen Smit Bokkum weer terug als sponsor van HV KRAS/Volendam. Tijdens de coronaperiode waarin de horeca in zwaar weer verkeerde heeft Smit Bokkum een stap terug moeten doen in de sponsoring. Nu de horeca weer op volle toeren draait is het mooi om te zien dat Smit Bokkum weer terugkeert als sponsor.

Voorzitter Piet Kes is blij met de terugkeer van Smit Bokkum: “We zijn blij dat Smit Bokkum terugkeert als sponsor bij onze vereniging. Het bedrijf is al een flinke tijd betrokken bij de vereniging en waren vroeger hoofdsponsor van de welbekende Palingcup. We hopen dat ze nu ook nog lang betrokken blijven bij de vereniging”. Evert namens Smit Bokkum: “HV KRAS/Volendam blijft voor ons een inspirerende vereniging, die uitdraagt waar wij als bedrijf ook graag voor willen staan. Topsportmentaliteit, sfeer en kwaliteit op het veld, met een duidelijke lange termijnvisie. Een aanwinst voor het dorp”.

Smit-Bokkum is in 1856 opgericht door de broers Jan en Evert Smit. Zij begonnen samen een Bokkumrokerij (Bokkum is gerookte haring), dit was officieel de eerste rokerij van Volendam. Nadat de rokerij op het Havendijkje in 1916 door overstroming werd verwoest, vestigde de rokerij zich onder de Volendamse dijk, eerst in de Bakkerssteeg en later in de Jozefstraat. Inmiddels -met het ontstaan van het IJsselmeer en daarmee de massale invoer van paling- was Smit-Bokkum ontwikkeld tot een vermaarde palingrokerij.

De 6e generatie -Evert- is inmiddels ook volop actief in het bedrijf, dat inmiddels als ESF® gecertificeerd bedrijf een uithangbord wil zijn voor het behoud van de traditionele IJsselmeeraal cultuur. Een ambachtelijke visrokerij, een restaurant, het Palingsound-museum, een conferentieruimte, beeldentuin; Smit-Bokkum van de 21e eeuw is divers en toch in alles doordrenkt en verbonden met hetzelfde Volendammer kwaliteitsgevoel. Smit-Bokkum is daarmee een plek waar nostalgie, sfeer en gastronomie samenkomt, smaakvol aan het IJsselmeer.