Update 'spookgoal': eindstand blijft gehandhaafd

Update 'spookgoal': eindstand blijft gehandhaafd

dinsdag 07 februari 2017

De afgelopen dagen is er enige onduidelijkheid ontstaan over de correctheid van de uitslag in de wedstrijd tegen OCI-Lions, afgelopen zaterdag. De wedstrijdleiding van die avond noteerde een eindstand van 25-25. Na hertelling van de scores, aan de hand van de videobeelden, blijkt deze uitslag echter niet correct. De Limburgers bleken niet 25, maar 24 treffers te hebben gemaakt. Dit heeft de clubleiding van HV KRAS/Volendam middels een email bekendgemaakt bij de competitieleiding van de BENE-League.

Ook heeft de club vragen gesteld over de gevolgde procedure bij de totstandkoming van de bewuste eindstand. Immers is meerdere malen aangegeven door de technische staf van KRAS/Volendam dat de uitslag niet juist was. De wedstrijdleiding besloot op dat moment hier niet nader op in te gaan.

De organisatie van de BENE-League heeft naar aanleiding van de bewuste mail besloten de zaak voor te leggen bij de tuchtcommissie. De tuchtcommissie van de BENE-League heeft de videobeelden in bezit en bestudeert deze. De commissieleden formuleren vrijdag hun standpunt. Daarna volgt een gezamenlijke uitspraak over de zaak.

Zowel OCI-Lions als HV KRAS/Volendam hebben de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.


UPDATE

De tuchtcommissie van de BENE-League heeft geoordeeld dat de oorspronkelijk eindstand van 25-25 onveranderd blijft. Dat heeft de commissie maandagavond bekend gemaakt. De tuchtcommissie stelt vast dat de HV KRAS/Volendam zich niet heeft gehouden aan de voorwaarden met betrekking tot het doen van aangifte. Volgens de regels dient er binnen één uur na afloop van de wedstrijd officieel bezwaar te worden aangetekend tegen de eindstand. Tevens, zo stelt de waarnemer van de bewuste wedstrijd, heeft de technische staf van HV KRAS/Volendam in eerste instantie mondeling aangegeven niet over te willen gaan op een aangifte.

HV KRAS/Volendam ziet af van de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak.