Talent uit Estland Jesper Bruno Bramanis gaat voor zijn kans bij HV KRAS/Volendam

Talent uit Estland Jesper Bruno Bramanis gaat voor zijn kans bij HV KRAS/Volendam

donderdag 03 augustus 2017

De 19-jarige Estse handballer Jesper Bramanis wil zich graag bewijzen bij HV KRAS/Volendam en de club geeft hem die kans. De tiener, geboren in Japan en zoon van een beroemde Estse handballer, besloot onlangs te studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en zocht een handbalclub in de omgeving van Amsterdam. De middenopbouwer speelde de afgelopen jaren voor HC Tallinn, dat uitkomt in de hoogste divisie van Estland.

Ruud Gullit

Als zoon van de ‘Ruud Gullit’ onder de Estlandse handballers Riho-Bruno Bramanis ondervond Jesper voor- en nadelen van zijn naam in Estland. Tot nog toe heeft hij die naam echter eer aangedaan. Bramanis woonde vier jaar intern bij de beste handbalacademie van Estland, is aanvoerder van het nationale team onder twintig jaar en was een belangrijke schakel bij zijn vorige club HC Tallinn.

Na een korte kennismaking tijdens een bliksembezoek aan Volendam werden door trainer Peter Portengen, Dirk Tuip en Herman Tol technische en medische beoordelingen gedaan. Het gezelschap merkte al snel zijn fysieke gesteldheid, technische vaardigheden, natuurlijk leiderschap en internationale ervaring op. Gecombineerd met zijn ambitie om het uiterste uit zijn handballoopbaan te halen, besloot de club hem die kans te geven.

'Laten zien wat ik waard ben'

Bramanis is verheugd met de kans die KRAS/Volendam hem biedt. “Ik kijk ernaar uit om de jongens de technische staf te ontmoeten. Ik heb veel positieve dingen gehoord over de trainer, Peter Portengen. Hij kan me op verschillende posities inzetten als hij me nodig hebt, maar mijn voorkeur gaat uit naar de rol als middenopbouwer. Ik ga er alles aan doen om de mensen hier in Volendam te laten zien wat ik waard ben en hoop hun veel mooie momenten te laten beleven tijdens onze wedstrijden.”

Foto: Sport.delfi.ee