Tegenstanders Garage Kil/Volendam in beeld: Deel 1

Tegenstanders Garage Kil/Volendam in beeld: Deel 1

maandag 17 juni 2019

Na een succesvol seizoen maakt Garage Kil/Volendam komend seizoen haar debuut in de Eredivisie. De dames uit Volendam gaan tegen voor hen nog grotendeels onbekende clubs spelen. Met welke clubs krijgen zij te maken? Waar komen zij vandaan? En hoe hebben zij de afgelopen jaren gepresteerd? Een analyse.

OTTO Work Force/VOC
OTTO Work Force/VOC is een dameshandbalvereniging uit Amsterdam. Deze club is tot stand gekomen na een fusie tussen de Volewijckers en Oriënto in 2006. VOC is volgend seizoen een van de nieuwe tegenstanders van Garage Kil/Volendam. De ploeg uit Amsterdam heeft al vijf keer de NHV beker in ontvangst mogen nemen, zijn zeven keer landskampioen geworden en pakten drie keer de Supercup. Dit seizoen hebben de dames uit Amsterdam geen enkele wedstrijd verloren en maar twee keer gelijk gespeeld. Zij wonnen dan ook wederom de landstitel.

JuRo Unirek/VZV
JuRo Unirek/VZV is een handbalclub dat is opgericht in 1948, nadat dames van een naaischool hier om hadden gevraagd. De club komt uit het Noord-Hollandse dorp ’t Veld. De wedstrijden van de dames van VZV worden gespeeld bij sportpark De Kogge in ’t Veld. Na in 2005 de degradatiepoule te hebben verloren moesten de dames weer in de Eerste Divisie gaan spelen. In 2016 promoveerde de ploeg weer naar de Eredivisie. In het derde seizoen voor de dames uit ’t Veld eindigden zij op de vierde plaats.

Cabooter Group/Handbal Venlo
In 1965 werd de handbalvereniging Cabooter Group/Handbal Venlo opgericht. Deze club speelt komend seizoen ook tegen Garage Kil/Volendam. De handbalsters uit Venlo promoveerden in 2011 naar de hoogste divisie van het land en staat voor het achtste jaar in de Eredivisie. De ploeg van trainer Robin Gielen verloor dit seizoen van HV Quintus (2x), Borhave, VOC en VZV. De ploeg uit Venlo eindigde na een goed seizoen op de derde plaats. Ook werd de finale om de NHV Beker bereikt. De eindstrijd werd echter met 24-27 verloren van Quintus.