Tegenstanders Garage Kil/Volendam in beeld: Deel 2

Tegenstanders Garage Kil/Volendam in beeld: Deel 2

woensdag 26 juni 2019

Na een succesvol seizoen maakt Garage Kil/Volendam komend seizoen haar debuut in de Eredivisie. De dames uit Volendam gaan tegen voor hen nog grotendeels onbekende clubs spelen. Met welke clubs krijgen zij te maken? Waar komen zij vandaan? En hoe hebben zij de afgelopen jaren gepresteerd? Een analyse.

Boer’n Trots Kaas/DSVD
DSVD is een omnisportvereniging uit Deurningen in Overijssel. De club is opgericht in 1935 en doet aan handbal, gymnastiek, voetbal en volleybal. De dames uit Deurningen komen sinds 2018 uit in de Eredivisie. Zij spelen hun wedstrijden in sporthal ’t Hoge Vonder. Na een wisselvalig seizoen eindigen zij op de achtste plaats in de competitie en moesten zij nog spelen voor handhaving. De nacompetitie begon goed met twee overwinningen op Westfriesland/SEW (28-26) en het later gedegradeerde Forholte (18-24). Er werden tussendoor nog twee wedstrijden verloren, maar nadat zij Borhave versloegen was DSVD verzekerd van nog minimaal een jaar op het hoogste niveau.

Borhave
Borhave zal bij veel volgers van het Volendamse dameshandbal nog vers op het netvlies staan. Garage Kil/Volendam zou hun promotiewedstrijden spelen tegen de ploeg uit Borne, maar deze gingen op het laatste moment niet door toen Dalfsen zich terugtrok uit de Eredivisie. Borhave trad in 2016 toe tot de Eredivisie en kende het afgelopen seizoen een goede start. Toch moest de ploeg deelnemen aan de degradatiepoule. De eerste wedstrijd werd met 34-35 gewonnen van Foreholte, maar hierna sloeg de wisselvalligheid toe. Met een voorlaatste plaats moest de ploeg van trainer Rik Philips beslissingswedstrijden spelen in een later afgelaste Best of Two tegen Garage Kil/Volendam.