Tim Roefs verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

Tim Roefs verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

donderdag 22 juni 2023

Naast Jeroen Roefs blijf ook broer Tim Roefs nog twee seizoenen bij de club. De opbouwer voelt zich fijn in Volendam en is nog niet van plan dat op te geven.

Tim: “Twee seizoenen geleden ben ik naar Volendam gekomen. Ik hoopte plezier in het handbalspelletje te hebben, een duidelijke taak in het team te hebben, een mooie rol in het team, en om met mijn broer te spelen. Dat is een van de grootste redenen waarom ik ben gekomen. Jeroen zei dat ik naar Volendam moest komen, dat het hier leuk en goed was en toen ben ik dat gaan doen. Hij was erg positief. Ik kende al een paar jongens die hier speelden en het was voor mij alleen maar positief. Ik vond het bijzonder om met mijn eigen broer te mogen spelen. Die kans kon ik niet laten gaan.

Vorig jaar speelde ik alleen maar dekking en dit jaar moest ik vooral aanvallen. Ik heb twee totaal andere rollen gekregen in twee jaar, maar ik ben erg positief over. Vorig jaar vond ik het leuk om in de dekking belangrijk te kunnen zijn en dit jaar vond ik het leuk om in de aanval belangrijk te kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat volgend jaar mijn rol zal worden.

Ik heb dit seizoen erg genoten. Het was erg leuk om met dit team te spelen. Het is erg gezellig en iedereen vecht voor elkaar. Op papier hadden we vorig seizoen misschien een beter team, maar dit seizoen zit de kracht echt in het groepsgevoel. Het is leuk om met deze jongens te mogen trainen, wedstrijden spelen en prijzen te pakken. We doen het echt samen en daar geniet ik echt van. Iedereen weet wat we aan elkaar hebben.

Ik heb het goed hier. Ik vind het veel te leuk in Volendam om weg te gaan. Voordat ik hier weg zou gaan zou er een heel mooi iets moeten komen, want ik heb het hier zo goed dat geef je niet zomaar op.”

Coach Geert Hinskens: “Tim heeft dit seizoen zijn verantwoordelijkheid gepakt na het vertrekken van een aantal spelers vorig seizoen. In eerste instantie als linkeropbouwer maar later in het seizoen, met het uitvallen van Oskar Schöll, ook als middenobpouwer. Op beide posities heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt en zich ontpopt tot een van de leiders in ons aanvallende spel. We zijn dan ook erg blij dat Tim nog minimaal twee seizoenen verbonden blijft aan Volendam.”