Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 gestart met voorbereidingen

Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 gestart met voorbereidingen

woensdag 16 oktober 2019

De voorbereiding is weer begonnen voor Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2. Afgelopen donderdag 10 oktober speelden de dames hun tweede oefenwedstrijd tegen US in sporthal Opperdam in Volendam.

Het was te merken dat het deze wedstrijd beter ging dan de wedstrijd van vorige week donderdag tegen VVW die ook thuis werd gespeeld. In het begin van de wedstrijd werden er nog niet veel doelpunten gescoord. Na een kwartier spelen waren er nog maar vier doelpunten gescoord. Twee goals voor Volendam en twee voor US. Later in de eerste helft kregen de Volendamse dames al snel door wat te doen en stonden ze tijdens de rust 10-6 voor. Na wat mandarijnen, mede mogelijk gemaakt door Klaas Leek Groente & Fruit, konden de dames met veel energie de tweede helft in.

In het begin van de tweede helft hielden de dames van Volendam het niveau aan en kwamen weer ruim voor te staan. Later in de tweede helft verliep het iets minder soepel. US kwam terug en zorgde ervoor dat het 15-14 kwam te staan. Volendam wilde de winst niet uit handen geven en na een aantal mooie doelpunten aan de kant van Volendam werd het uiteindelijk 18-15.

Ab Schilder, trainer van Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2, wil dit jaar voor het kampioenschap gaan. Dit kan natuurlijk niet bereikt worden zonder inzet van het hele team. De dames hebben drie keer in de week baltraining en één keer in de week krachttraining. Om als eerste te eindigen moet er natuurlijk veel getraind worden. Schilder heeft veel variatie in zijn trainingen en hoopt op deze manier ervoor te zorgen dat de doelen worden bereikt. De competitie van Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 zal 27 oktober van start gaan. Ze spelen dan om 12:00 in sporthal Opperdam tegen Zaanstreek.