Tol: 'Zijn er nog lang niet'

Tol: 'Zijn er nog lang niet'

zaterdag 11 mei 2019

Garage Kil/Volendam speelt zaterdag tegen Fortissimo in sporthal Opperdam voor een ticket naar de finale. De Volendammers hebben al drie keer eerder tegen de ploeg uit Cothen gespeeld en wonnen alle ontmoetingen. Een daarvan was een paar weken geleden in de nacompetitie. In de promotiepoule voert de ploeg van trainer Ruud van den Broeck momenteel de lijst aan en heeft aan één punt genoeg om zich te plaatsen voor de finalewedstrijden om promotie naar de Eredivisie. Fortissimo is op zijn beurt de hekkensluiter van de poule.

In de laatste wedstrijd tegen Fortissimo werd er een alles behalve gemakkelijke overwinning geboekt. De Volendamse dames stonden lang op voorsprong, maar zagen het in de slotfase nog spannend worden. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal net op tijd en won de ploeg met 22-23. Dit is iets waar Garage Kil/Volendam volgens Marilyn Tol ook vanavond voor moet waken. “Het is deze keer erop of eronder.”

Tol verwacht dat het wederom geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. “We moeten gewoon weer alles geven en Fortissimo niet onderschatten. Bij winst mogen wij nog twee prachtige wedstrijden spelen voor promotie. Het zou natuurlijk geweldig zijn als het lukt om dit jaar opnieuw te promoveren. En dat als debutant in de Eerste Divisie.”

Het is een belangrijke wedstrijd voor de dames en daar zijn ze zich ook van bewust. Tol: “Wij trainen de hele week, nemen rust, eten goed en blijven gefocust. We zijn er namelijk nog lang niet.”

Aanvang en livestream
De wedstrijd tegen Fortissimo begint zaterdag om 19 uur in sporthal Opperdam. De wedstrijd is ook te volgen via een livestream.

Foto: Klaas Smit