Toptalent Dani Baijens grijpt zijn kans bij Bundesliga-grootmacht Flensburg en vertrekt

Toptalent Dani Baijens grijpt zijn kans bij Bundesliga-grootmacht Flensburg en vertrekt

vrijdag 28 juli 2017

Dani Baijens heeft met pijn in het hart besloten om het avontuur op te zoeken en HV KRAS/Volendam te verruilen voor Bundesliga-grootmacht SG Flensburg-Handewitt. De negentienjarige international gaf eerder nog aan ook komend seizoen uit te komen voor de ploeg van de nieuwe trainer Peter Portengen, maar kon het aanbod van de nummer twee van Duitsland naar eigen zeggen niet weigeren. Na Duncan Postel en Rutger ten Velde is Baijens het derde talent dat in korte tijd de overstap maakt van KRAS/Volendam naar het Duitse profhandbal.

In 2015 kwam de toen zeventienjarige middenopbouwer over van Haro en ontpopte zich al snel tot een bepalende speler binnen de Volendamse ploeg. Eind december 2016 maakte Baijens zijn debuut voor Oranje. In april kwam het jongere broertje van handballer Jordy Baijens met de club overeen dat hij minimaal nog één jaar zou uitkomen in het oranje van KRAS/Volendam. “Dat maakte de keuze erg moeilijk”, geeft de jonge spelverdeler aan. “Ik had het erg naar mijn zin bij Volendam, was zeker nog niet uitgeleerd en keek uit te trainen onder de nieuwe trainer. Daarnaast is het geen fijn moment voor Volendam, zo vlak voor de voorbereiding, terwijl de selectie al rond was.”

‘Droom die uitkomt’

Baijens vervolgt: “Maar tegen Flensburg kan ik geen nee zeggen. Een van de grootste clubs in het handbal. Als ik het aanbod zou afslaan en ik raak komend jaar ernstig geblesseerd, dan komt die kans misschien wel nooit meer. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit een droom is die uitkomt. Ik wil iedereen bij de club bedanken voor de twee mooie seizoenen bij KRAS/Volendam. De club is een ideale springplank voor talent dat de ambitie heeft om in het buitenland te spelen.”

Baijens trainde onlangs enkele keren mee met Flensburg en liet een goede indruk achter. De Rotterdammer sluit in eerste instantie aan bij het belofteteam van de Noord-Duitse club, dat uitkomt in de Derde Bundesliga. Oranje-international Marc Bult is assistent-trainer bij Flensburg

‘Keiharde topsportwereld’

Volgens algemeen manager Joost Ooms maakt KRAS/Volendam kennis met de harde wetten van het profhandbal. Desondanks is hij trots dat de club wederom een speler heeft afgeleverd aan het buitenlandse profhandbal. “Dani gaat een fantastische toekomst tegemoet. Wij hebben hem kunnen vormen tot de speler die hij nu is. Het is weer een bewijs dat we als club goed bezig zijn. Maar aan de andere kant worden we met de neus op de feiten gedrukt dat wij een amateurclub met topsportfaciliteiten zijn die zich begeeft in de keiharde topsport. Handballer van niveau zijn inmiddels vastgelegd, waardoor de club in moeilijkheden wordt gebracht in de eventuele zoektocht naar opvolging van Dani. We blijven gefocust op het ontwikkelen van talent en gaan ook zonder Dani komend seizoen weer meestrijden om de prijzen.”