Trainersduo Van den Broeck en Ligthart ook volgend seizoen aan het roer bij Cafetaria Arnold Dames 1

Trainersduo Van den Broeck en Ligthart ook volgend seizoen aan het roer bij Cafetaria Arnold Dames 1

zaterdag 08 april 2017

Ruud van den Broeck en Pim Ligthart zijn ook volgend seizoen het coachduo van Cafetaria Arnold Dames 1. Het trainerskoppel werd dit seizoen met de Volendamse vrouwen soeverein kampioen in de hoofdklasse en kan op 23 april de kers op de taart zetten met promotie naar de tweede divisie.

Damesafdeling professionaliseren

Met het aanblijven van het bevlogen tweetal zet HV KRAS/Volendam de volgende stap in het professionaliseren van de damesafdeling. Als debutant in de hoofdklasse won de dames liefst negentien van de 21 wedstrijden en werd daarmee met een straatlengte voorsprong kampioen. Op 23 april kunnen de Volendammers het successeizoen compleet maken met promotie. Vijf kampioenen uit de verschillende hoofdklassen strijden dan in een toernooi om vier tickets voor de tweede divisie. Desondanks zien Van den Broeck en Ligthart voldoende mogelijkheden bij de club dat zij nog vóór deze barragewedstrijden hun toekomst vastleggen.

Ambitieuze doelstelling

Algemeen manager Joost Ooms heeft het damesteam dit seizoen een positieve ontwikkeling zien doormaken. "Het bestuur heeft een ambitieuze doelstelling vastgesteld: spelen in de eerste divisie binnen drie seizoenen. We zijn nu al goed op weg daar naartoe. Dit is geen makkelijke taak. We realiseren deze doelstelling met eigen talent, aangevuld met enkele ervaren krachten."

Ruud van den Broeck is blij om ook volgend seizoen aan het roer te staan. “We hebben een superseizoen gedraaid en zijn als team erg gegroeid. Ik zie elke week progressie in het spel. Wij willen graag meewerken om de ambities die HV KRAS/Volendam heeft met de damesafdeling waar te maken. Deze meidengroep geeft ons veel energie.”