Twee nieuwe aanwinsten voor Garage Kil/Volendam

Twee nieuwe aanwinsten voor Garage Kil/Volendam

dinsdag 01 november 2022

Het eerste damesteam versterkt zich met twee nieuwe jonge speelsters: Chloë Oud (17 jaar) en Jill Pronk (17 jaar). Chloë (middenopbouw) is een oude bekende uit de jeugd. In 2018 vertrok zij naar VOC Amsterdam, en nu is ze terug om een deel uit te maken van ons eerste team.

Chloë: “Nu ik weer terug ben bij HV KRAS/Volendam voelt het meteen weer vertrouwd. Het is een hele fijne groep meiden. Ik ben naar Volendam gekomen om mij nog verder te ontwikkelen en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan het team. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging”.

Jill (linker/rechter hoek) heeft op haar twaalfde de overstap gemaakt van SV Graftdijk naar VOC Amsterdam. Vijf jaar later vertrekt ze naar Volendam. Jill: “Ik ben 17 jaar en ik woon in De Rijp. Dit jaar maak ik de overstap naar Volendam. Ik ben heel spontaan en warm ontvangen in deze leuke meidengroep. En ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ook hoop ik mij hier verder te ontwikkelen”.

Coach Zsigmond Makay: “Chloë en Jill zijn twee talentvol jonge speelsters met enorme wilskracht en doorzettingsvermogen. Ze hebben beiden aangegeven dat ze een stap hogerop wilden doen, maar dit was bij hun vorige club (VOC) niet mogelijk. Ik hoor zulke verhalen (te) vaak. Spelers en speelsters die echt graag willen, worden niet gehoord of opgemerkt. Ik wil deze meiden de kans bieden om zich te laten zien. Tijdens hun eerste proeftraining heeft het team ze heel aardig en positief ontvangen en dat hielp zeker om de eerste training goed door te kunnen brengen en ook te laten zien wat ze kunnen. Chloë is een middenopbouw, Jill is inzetbaar op linker of rechterhoek. Zij hebben op de eerste training indruk gemaakt, waardoor er een leuk gesprek volgde met beide speelster. Het gesprek was wel prettig en geslaagd en klikte ook gelukkig”.

Foto: clubfotoraaf John Loch