Tweede uitoverwinning voor HV KRAS/Volendam

maandag 06 februari 2017

Met nog 3 wedstrijden te gaan, was het voor de ploeg van Piotr Konitz zaak om zo goed mogelijk in vorm te raken voor de nacompetitie. Alle spelers moeten voldoende wedstrijdritme op doen en het team moet perfect op elkaar ingespeeld raken. Na een afwezigheid van drie wedstrijden keerde de aanvoerder van de Volendamse ploeg, Léon van Schie, weer terug in het basisteam.

De wedstrijd begon ietwat slordig, waardoor Merksem een kleine voorsprong van 3-1 kon pakken. Volendam herpakte zich echter gelijk en dankzij 4 doelpunten van Rutger ten Velde kwam de uitploeg op een 3-5 voorsprong. De Volendammers bouwden de voorsprong uit tot 9-14 toen er wat gemakzucht in het spel kroop. Merksem kon wat gemakkelijke doelpunten maken en uiteindelijk gingen de ploegen de kleedkamers in met een ruststand van 14-17.

Aan het begin van de tweede helft gaf Volendam gas en kon Merksem niet bijblijven. De dekking stond sterk in combinatie met keeper Dennis Schellekens en in de aanval lag het tempo hoog bij de Volendammers. De voorsprong werd vergroot naar 14-22 en dit breekpunt te zijn voor de thuisploeg. Volendam nam wat gas terug en het spel werd wat chaotisch, maar de overwinning kwam geen seconde in gevaar. Na 60 minuten was een eindstand van 26-33 bereikt in het voordeel van HV/KRAS Volendam.

Marco Woltersom, Dennis Schellekens, Jan Josef 7, Rutger ten Velde 7, Jaap Beemsterboer 5, Léon van Schie 4, Rick Zwarthoed 3, Geert Hinskens 2, Leon Geus 2, Dico Coesel 1, Marc Kok 1, Jordy Baijens 1, Dani Baijens