Uitstekende overwinning op Merksem

Uitstekende overwinning op Merksem

zaterdag 22 oktober 2016

Met uitstekend spel versloegen de handballers van HV KRAS/Volendam zaterdagavond concurrent Merksem. Aan de hand van een ontketende Dani Baijens wonnen de Volendammers met 33-21.

 

Dani en zijn broer Jordy, respectievelijk goed voor elf en zes goals, namen de Volendammers bij de hand. Zonder de ‘vaste’ ziekenboeg en de niet geheel fitte Léon van Schie, ging het thuisteam de strijd aan. Het duel verliep in het eerste kwartier nog gelijk op, maar daarna waren de gastheren los. Via 7-7 was het gat na ruim twintig minuten 14-9. Met 18-13 zochten de team de kleedkamer op.

Al snel gooide Volendam na de pauze de wedstrijd in het slot. De marge werd vergroot naar tien punten: 25-15. De thuisspelers speelden daarna iets gemakzuchtig, waardoor Merksem iets terug kon komen. Maar nadat achtereenvolgens Tom Schilder (twee keer), Melvin de Jong en Marc Kok een onvervalste Volendamse productie voor hun rekening namen, waren de lachende gezichten overal aanwezig. Bij 33-21 was het gedaan. Dani Baijens werd voor zijn uitstekende spel uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

HV KRAS/Volendam – Merksem: 33-21 (18-13).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Dani Baijens 11/1, Jordy Baijens 6, Dico Coesel 4, Jan Josef 3, Tom Schilder 3, Duncan Postel 2, Rutger ten Velde 2, Marc Kok 1, Melvin de Jong 1, Léon van Schie.