Update uit ziekenboeg KRAS/Volendam

Update uit ziekenboeg KRAS/Volendam

donderdag 21 maart 2019

De ziekenboeg van HV KRAS/Volendam bestaat momenteel uit drie spelers van de vertegenwoordigende topsportteams. Sander Visser, Mike Peerdeman en Mabel Panhuis staan ieder voor onbepaalde tijd aan de kant. Een update over de blessures.

Visser is afgelopen week op de training geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Een röntgen-scan wees uit dat er niets gebroken is. Binnenkort krijgt de rechterhoekspeler meer duidelijkheid over de ernst van het kwetsuur en zijn inzetbaarheid in de nacompetitie.

Peerdeman viel in de uitwedstrijd tegen Anytime Fitness/BFC uit met een op het oog zware knieblessure. Na een onderzoek in het ziekenhuis bleek de schade enigszins mee te vallen. De rechteropbouwer heeft een scheurtje in de kruisband opgelopen. Ook is er vergelijkbare schade aan het bot, wat over tijd vanzelf zal helen. Peerdeman heeft over twee weken weer een afspraak bij de dokter, van wie hij meer te horen krijgt.

Vertraagd herstel Panhuis
In december liep Mabel Panhuis een blessure aan de voorste kruisband op. De cirkelloopster van Garage Kil/Volendam onderging daarna een operatie aan zowel de kruisband als de meniscus. Momenteel zit Panhuis in de derde maand van haar revalidatie en brengt ze veel tijd door bij de fysiotherapeut. Het herstel verloopt wat moeilijker dan verwacht door vooralsnog niet helemaal verklaarde klachten. Een nieuwe scan toonde aan dat het probleem niet bij de knie ligt, maar dat het littekenweefsel eromheen misschien de oorzaak is.

Foto: Arjen van Wieringen