Update van het bestuur

Update van het bestuur

maandag 07 februari 2022

Beste mensen,

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de wereld te maken kreeg met corona. Daar waar we eerst nog dachten dat dit een kortdurende situatie zou zijn, waarmee Nederland niet of weinig mee te maken zou krijgen, zijn we er nu nog steeds niet vanaf.

Na een aantal keren, dat de maatregelen versoepeld werden, kregen we later weer te maken met diverse beperkingen die ook de sportverenigingen en dus ook HV KRAS/Volendam behoorlijk raakten. Met name nog gedurende de afgelopen weken bleek dit overduidelijk tijdens het Europees Kampioenschap in Hongarije. 

Eerst kon onze man Florent Bourget niet mee met het nationale team vanwege een positieve test en ook Dennis Schellekens moest tijdens het toernooi om dezelfde reden afhaken. Te elfder ure werd alsnog onze good old Gerrie Eijlers opgeroepen om de afgevallen keepers te vervangen. Na een fantastische invalbeurt moest ook hij echter met corona afhaken. Gelukkig mocht onze Florent later in het toernooi, nadat hij was hersteld, alsnog meedoen. 

Ondanks de bovenstaande narigheid waren de prestaties van ons nationale team boven verwachting en daar had onze vereniging een belangrijk aandeel in. Onverwachte winsten, spannende eindfases en soms een nipt verlies. Uiteindelijk een historische tiende plaats.

Inmiddels trainen en spelen binnen onze vereniging alle teams  gelukkig weer. Laten we hier samen van genieten en niet denken aan wat allemaal nog zou kunnen komen. Voor nu geldt vertrouwen en optimisme!

Alhoewel het nog niet allemaal is als vanouds, mag er ook weer publiek komen kijken en mag de kantine met een aantal beperkingen weer open. We kunnen elkaar dus weer ontmoeten en commentaren uitwisselen. 

Uiteraard wel met de bekende maatregelen als het tonen van de coronacheck, anderhalve meter afstand en als men niet blijft zitten, het mondkapje op. We raken er inmiddels aan gewend, toch? En hopelijk volgen er heel binnenkort verdergaande versoepelingen. 

Het is te begrijpen dat veel mensen deze situatie met allerlei ongewisse situaties beu zijn en dat dit leidt tot korte lontjes. Er is momenteel veel onvrede in de wereld en eigenlijk wil iedereen zijn leven weer terug. Uiteraard wij als bestuur van een sportvereniging ook, maar doemdenken helpt nergens aan mee. Rel schoppen, geweld gebruiken tegen de overheid en haar uitvoerders lossen nog minder op. Laten we positief blijven, elkaar bemoedigen en vertrouwen op een goede afloop.  Met elkaar slepen we ons er door heen. 

Dit geldt ook voor onze vereniging. Achter de schermen is al  weer veel bedrijvigheid en wordt hard gewerkt aan een goede opstart van het lopende seizoen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen! 

Tenslotte, ook nog even dit: De laatste tijd worden we opgeschrikt door bizarre ‘me too affaires’ rond de Voice of Holland, in het voetbal (Ajax) en in de politiek.

Wij willen jullie in herinnering brengen dat er binnen de HV KRAS/Volendam een commissie Gewenst Gedrag is en vier vertrouwenspersonen, zie hiervoor onze website. Daarnaast heeft onze bond, het NHV, ook een vertrouwenspersoon aangesteld.  Meldingen worden strikt vertrouwelijk behandeld!

Mensen, alles samenvattend, hopen wij veel van jullie weer op korte termijn in goede gezondheid en met veel enthousiasme te mogen begroeten. Laten we er weer wat moois van gaan maken.

 

Het bestuur van HV KRAS/Volendam