Vacature: Wedstrijdsecretaris gezocht!

Vacature: Wedstrijdsecretaris gezocht!

woensdag 17 mei 2023

Na jarenlang te kunnen vertrouwen op Joke Zwarthoed als wedstrijdsecretaris komt daar nu verandering in. Joke gaat met ‘pensioen’.  

Joke: “In 1980 deed Lies Kwakman (de Brak) het wedstrijdsecretariaat, maar er kwamen heel veel jeugdteams bij en toen vroeg Lies of ik wou helpen en dat heb ik toen gedaan. Ik kreeg er al meer taken bij. Lies wilde meer op de achtergrond blijven en zo werd ik naar de voorgrond geschoven als contactpersoon voor alle verenigingen, de bond en voor iedereen bij de club. In die tijd werkte wij nog met briefjes en een typmachine. Één keer in de maand kwam er een rood boekje in de brievenbus met de post en daarin kruisten wij alle wedstrijden aan. Dit schreven wij over in een schrift. Dit deden Lies en ik samen. Als we alles hadden overgeschreven gingen we elkaar bellen om te controleren of we niks vergeten waren. De één deed alles voor de coach en de ander deed alles voor de pers. En zo ging dat jaar in jaar uit.  

Tegenwoordig worden er veel wijzigingen aangevraagd. Want je hebt nu een sportlink app en daarin zie je wanneer de teams moeten spelen. Alleen voordat die app gevuld is gaan er wel veel dingen aan voor af. Alle teams moeten samengesteld worden, alle teams moeten in een sporthal geplaatst worden, de teams moeten op een bepaalde tijd in de week trainen, want je hebt maar een bepaald aantal uren om het in te delen. Voordat de competitie gaat draaien zit er veel voorbereiding aan.  

We zijn nu bezig met het ontwikkelen van een handbal app puur voor HV KRAS/Volendam. In die app wordt al veel afgevangen voordat het wedstrijdsecretariaat ingeseind wordt. Als er bijvoorbeeld een wedstrijd verplaatst moet worden dan moesten ze via de app een heel stadium doorlopen. En als ze dan een keer nee en ja zeggen waar het niet moet, dan zegt de app: “u mag deze wedstrijd niet wijzigingen” en dan word je afgekapt. En dan gaat het niet via het wedstrijdsecretariaat. Dit scheelt al veel werk en is veel handiger. Mijn opvolger gaat veel plezier hebben van die app. 

Als wedstrijdsecretariaat moet je verantwoordelijk zijn en goed kunnen plannen. Elke week komt terug dat alle wedstrijden gefloten moeten worden. Die scheidrechters worden door de teams ingedeeld en dat wordt doorgegeven aan het wedstrijdsecretariaat. En het wedstrijdsecretariaat moet de scheidrechters toewijzen aan een wedstrijd, als dit niet gebeurd dan kan de scheidsrechter de wedstrijd niet fluiten. Dus het moet wel goed gebeuren.  

Ik heb veel ervaring opgedaan met alles wat te maken heeft met handbal. Je leert veel mensen kennen binnen en buiten de club. Ook van de bond leer je mensen veel kennen. Ook krijg je er veel mensenkennis, want soms moet je met mensen in zee en dan weet je van hier moet ik wel in zee mee gaan en hier niet.

Ik ben nu bijna 70 jaar en dat is een mooie leeftijd om er mee te stoppen. Het is tijd dat een ander het stokje gaat overnemen".


Taakomschrijving: 

            Verantwoordelijk voor het hele wedstrijdgebeuren en het coördineren van de indeling van de en het tijdig inschrijven van de teams bij de NHV.  

            Publicatie, zowel intern als extern, van de door de NHV vastgestelde wedstrijden.  

            Uitvoeren van besluiten van de NHV en verantwoordelijk voor de correspondentie van de competitiewedstrijden.  

            Zorg dragen voor de planning van alle wedstrijden thuis.  

            Het doorgeven van alle wedstrijd- en trainingsinformatie aan de trainers en leiders. Het tijdig doorgeven van afgelastingen aan trainers, leiders, scheidsrechters en de tegenpartij in overleg en samenwerking met de bond.  

            In samenwerking met de trainers het trainingsschema samenstellen.  

            Controleren en tijdig verzenden van de ingeleverde wedstrijdformulieren, via Sportlink.  

            Invoeren van officials in sportlink voor thuiswedstrijden 

Tijdsinvestering: 6 uur per week. Bij hoge uitzondering meer 

Ben jij geinteresseerd in de taak of heb je vragen? Neem contact op met Joke Zwarthoed (+31 (0)6 21924182) of Joost Ooms (+31 (0)6 22 77 46 52)