Valse start Autocrew de Groot/Volendam bij hervatting seizoen

dinsdag 08 maart 2022

Na een rustperiode van een aantal weken was het zaak voor de heren van Autocrew de Groot/Jong Volendam om de lijn van sterke resultaten door te trekken. Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen WHC/Hercules op het programma.

In de eerste periode van de wedstrijd wisten de bezoekers de ploeg van Volendam-coach Martijn Cappel op de hielen te volgen, door steeds langszij te komen. Na een aantal minuten stuivertje te wisselen zag WHC-Hercules kans om uit te lopen na een aantal slecht uitgespeelde overtal situaties, toen de Volendammers de keeper een aantal keer wisselden voor een extra veldspeler. Hierdoor gingen beide ploegen de kleedkamer in bij een stand van 13-15.

De tweede helft liet een vergelijkbaar spelbeeld zien, waarin de oranjehemden in de achtervolging gingen en een aantal keer zelfs langszij kwamen. Een voorsprong zat er voor de thuisploeg echter niet meer in en nadat zij in de eindfase met vier spelers kwamen te staan na twee snel opeenvolgende tijdstraffen, was het zicht op klassementspunten verloren. Een onnodige time-out van de bezoekers verlengde het wachten op het eindsignaal nog met een minuut. Dertig seconden later liet de arbitrage het eindsignaal horen bij een stand van 27-31 in het voordeel van WHC/Hercules. Aanstaande zaterdag staat voor Autocrew de Groot/Jong Volendam een uitwedstrijd tegen Houten op het programma.