Vastberaden om te winnnen speelt Garagekil/Volendam 2 wedstrijden

maandag 24 januari 2022

Dinsdag 18 januari speelde Garage Kil/Volendam een inhaalwedstrijd bij JuRo Unirek VZV. Ook speelden ze afgelopen zaterdag thuis tegen Fortissimo.

Vol goede moed begint Volendam de wedstrijd. Toch leiden de snelle aanvallen nog niet tot doelpunten, ook VZV heeft moeite het doel te vinden staat na 5 minuten spelen op een voorsprong van 2-1. Volendam blijft goed bij, maar mist ook veel kansen waardoor ze moeilijk op voorsprong kunnen komen. Volendam blijft sterk, en halverwege de eerste helft is de stand 6-7 in het voordeel van Garage Kil/Volendam. VZV pakt door en neemt de overhand. De stand wordt de rust wordt ingegaan met 13-8, maar de kansen voor Volendam zijn nog niet verkeken.

Maar VZV laat het daar niet bij zitten. Ze doen zetten nog een extra stap harder en Volendam heeft moeite hier bij te blijven. Het verschil wordt 6 met een stand van 19-13. Toch houdt Volendam de snelheid erin. Volendam blijft moeite hebben met scoren en de stand wordt 22-14. Ze kunnen niet meer inlopen, en VZV loopt verder uit. De wedstrijd eindigt met een stand van 30-21 in het voordeel van VZV.

Bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag gaan de teams aan het begin gelijk op, het wordt 4-4. Op papier moet Volendam het makkelijk kunnen winnen van Fortissimo, maar dat is nog niet goed te zien. De gasten komen zelfs een puntje op voorsprong. Volendam weet weer de overhand te nemen maar kan niet goed uitlopen. De stand is 8-7. Fortissimo blijft goed bij waardoor de stand gelijk blijft. Het is 13-13. De rust wordt gelukkig wel ingegaan in het voordeel van Volendam met een moeizame 17-15.

In de tweede helft blijft het lastig, maar Volendam blijft wel op voorsprong. Na een aantal mooie snelle aanvallen is de stand 19-16. Fortissimo knokt terug naar 19-18. Volendam geeft de wedstrijd niet meer uit handen en ze krijgen grip op de wedstrijd. De stand komt hiermee op 22-18. Volendam blijft snelle aanvallen spelen, en de dekking staat sterk. Fortissimo heeft moeite te scoren. Dit geeft Volendam weer extra kansen. In de slotfase van de wedstrijd kan Volendam eindelijk uit lopen. De stand wordt 24-20. Volendam houdt het tempo vast en loopt verder uit. De eindstand is dan ook 29-22.

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam om 19:00 in Nibbixwoud tegen SEW.