Verdiende overwinning voor KRAS/Volendam in Zwartemeer

dinsdag 25 april 2023

De mannen van KRAS/Volendam hadden zaterdag iets recht te zetten nadat een eerder treffen tegen Hurry-Up in de laatste seconde in een onnodige puntendeling was geëindigd.

Volendam startte met keeper Craig McClelland in het doel en deze toonde gelijk enkele fraaie stops en na wat snelle aanvallen wees het scorebord in de 6e minuut 1-4 en leek de toon gezet. Niets bleek echter minder waar, want Hurry-Up knokte zich terug en kwam in de 15e minuut bij 6-6 weer langszij. Na een heuse stroomstoring leek KRAS/Volendam zich toch weer te herpakken 7-9, maar wist de voorsprong, mede door drie gemiste strafworpen, niet verder uit te bouwen. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Hurry-Up dat van een 7-9 achterstand ging rusten met een 15-12 voorsprong. Een boel werk aan de winkel dus.

Na rust werd Evan de Lange onder de lat gezet en kreeg KRAS/Volendam meer grip op het spel van de tegenpartij, waardoor de achterstand langzaam maar zeker omgezet werd naar een 22-27 tussenstand in de 20e minuut. Toch werd het nog niet achteroverleunen voor de trouwe aanhang, want enkele minuten voor tijd was het gewoon weer 28-29 en in de laatste minuut 29-30. Zou het dan opnieuw in de laatste minuut fout gaan aflopen voor Volendam? Gelukkig hielden Jordy Baijens en Tim Roefs in de laatste seconden het hoofd koel waardoor de eindstand 30-32 werd en dus een verdiende overwinning voor de mannen van KRAS/Volendam. Topscorer was Robin Nagtegaal met 9 treffers.

De volgende ontmoeting met Hurry Up wordt in het topsportcentrum in Almere. Waar beide teams gaan strijden om de beker. Deze wedstrijd wordt 18 mei gespeeld (16:00).